Obiceiul nociv pe care îl ai dimineața și care îți poate încetini metabolismul și provoca dureri de cap

  • Publicat:
Obiceiul nociv pe care îl ai dimineața și care îți poate încetini metabolismul și provoca dureri de cap

Genele, hormonii și lipsa de somn sunt doar câteva lucruri care îți pot încetini metabolismul. Însă știi ce alt factor mai este vinovat de acest aspect, potrivit specialiștilor? Folosirea telefonului la prima oră a dimineții.

Așa cum notează Mirror, folosirea telefonului imediat ce te trezești poate avea efecte semnificativ nocive asupra sănătății tale.

Telefonul mobil poate încetini metabolismul și declanșa migrene

Jane Bowring, specialist în medicină naturistă, a explicat acest fapt:

„Îți va afecta metabolismul întreaga zi, nivelul de energie și ai putea avea dureri de cap din cauza acestor câmpuri electromagnetice”.

Ecranul telefonului emite, de asemenea, o lumină albastră care îți poate da peste cap ritmul circadian, care, conform Dr. Bowring, îi va spune „creierului tău că este ora 12.00, de pildă”. 

Citește și: Perturbarea ritmului circadian, o problemă comună din spatele bolilor mentale

„Când vă treziți dimineața, creierul dvs. trece de la undele delta, care apar într-o stare de somn profund, la undele theta, care apar în timpul unui fel de stare de visare cu ochii deschiși”, a spus Jane Bowring.

„Creierul trece apoi la producerea de unde alfa atunci când ești treaz, dar ești relaxat și nu procesezi prea multe informațîi. Acum, dacă îți iei telefonul la prima oră și intri imediat în lumea online, îți forțezi corpul să sară peste etapele importante theta și alfa și să treci direct de la etapă delta la a fi complet treaz și vigilent (cunoscută și sub numele de starea beta)”, a mai adăugat specialistul.

Simptomele asociate cu utilizarea telefonului mobil încă de la prima oră

Obiceiul nociv pe care îl ai dimineața și care îți poate încetini metabolismul și provoca dureri de cap

Utilizarea telefonului mobil poate provoca migrene, dureri de cap și alte simptome, inclusiv amețeală, dureri la nivelul gâtului sau umerilor.

Cu cât utilizați mai mult telefonul mobil, cu atât este mai mare probabilitatea de a dezvolta migrene și alte simptome.

Însă, știm că nu este ușor să reduci utilizarea telefonului mobil, mai ales în ziua de azi. Mulți oameni au telefoane inteligente, care oferă acces la Internet și facilități, precum hărți sau direcții în timp real. Disponibilitatea prin e-mail sau prin alte comunicări electronice este și aceasta pretinsă de către superiori la multe locuri de muncă. Părinții, în egală măsură, preferă să fie disponibili în cazul în care copiii se îmbolnăvesc la școală sau trebuie să fie luați de la activități.

Cu toate acestea, există câteva strategii pentru reducerea utilizării telefonului mobil care poate ajuta la atenuarea durerilor de cap:

  • Lăsați telefonul deoparte din când în când, în special la mese și timp de familie;
  • Puneți-l pe modul Silent atunci când mergeți la somn;
  • Ieșiți în natură, practicați un hobby util, stați departe de tehnologie cât cu putință.

Citește și: Cum te poate îmbolnăvi telefonul mobil

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân