Obiceiul care ne face să fim mai fericiți și mai sănătoși. Îl poți practica acasă!

Un nou studiu realizat de Universitatea Edith Cowan (ECU) arată că gătitul acasă este un obicei care ne face mai fericiți și mai sănătoși.
  • Publicat:
Obiceiul care ne face să fim mai fericiți și mai sănătoși. Îl poți practica acasă!
Foto: shutterstock

De trei ani lumea este într-un stres continuu. Mai întâi ne-am confruntat cu o pandemie, acum ne confruntăm cu un război, ambele fiind aspecte care ne afectează sănătatea mintală. Chiar dacă încercăm să ne menținem sănătoși prin sport, să dormim bine sau să ne formăm o rutină, este foarte important să ne găsim un obicei care să ne facă fericiți și să ne ofere energie. Un nou studiu arată că gătitul acasă este un obicei care ne face mai fericiți și mai sănătoși.

Un nou studiu realizat de Universitatea Edith Cowan (ECU) sugerează că încrederea pe care o avem în bucătărie atunci când gătim este un bonus pentru sănătatea mentală. În plus, aceasta te ajută și să obții preparate delicioase în propria bucătărie. Pentru acest studiu s-au oferit clase de gătit la care au luat parte un total de 657 de participanți. Cursurile au ținut șapte săptămâni.

În timpul programului academicienii au măsurat efectele pe care le au cursurile de gătit atât asupra încrederii participanților, cât și asupra sănătății mentale.

Cercetătorii au descoperit că cei care au luat parte la acest program și-au îmbunătățit semnificativ starea generală de sănătate, sănătatea mintală și vitalitatea. De asemenea, participanții au reuși și să-și modifice mai ușor obiceiurile alimentare și să treacă la un stil de viață sănătos.

„Îmbunătățirea calității dietei participanților poate fi o strategie pentru reducerea bolilor mentale, a obezității și bolilor metabolice”, spune Dr. Joanna Rees despre rezultatele studiului.

Calitatea alimentelor, în schimb, nu joacă un rol atât de important, iar asta pentru că nu are un impact prea mare asupra sănătății mintale.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân