Oamenii care fac sport ar putea avea creiere mai mari

Iată un motiv foarte bun ca să faci mai multă mişcare, chiar şi în sezonul rece: un nou studiu publicat în jurnalul Neurology arată că oamenii care nu au făcut mişcare aveau un creier mai mic decât cei care fuseseră mai activi, la un interval de 20 de ani.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Oamenii care fac sport ar putea avea creiere mai mari

Iată un motiv foarte bun ca să faci mai multă mişcare, chiar şi în sezonul rece: un nou studiu publicat în jurnalul Neurology arată că oamenii care nu au făcut mişcare aveau un creier mai mic decât cei care fuseseră  mai activi, la un interval de  20 de ani.

Scanările au arătat că persoanele cu o capacitate redusă de mişcare – definită ca perioada de timp în care o persoană poate alerga pe bandă înainte ca pulsul inimii să ajungă la un anumit prag – aveau o probabilitate mai mare să aibă creiere mai mici mai târziu în viaţă, comparativ cu oameni care aveau un nivel de fitness ridicat la vârsta mijlocie. În plus, persoanele care au prezentat o tensiune şi un puls al inimii ridicate în timpul exerciţiilor au prezentat o probabilitate mai mare de a avea creiere mai mici. O tensiune care depăşeşte valorile normale şi un puls al inimii ridicat ar putea indica un  nivel de fitness redus.

Studii anterioare au arătat că activităţile fizice ajută creierul să combată declinul cognitiv.

“Nu se ştie încă cu exactitate la ce punct în viaţă activităţile fizice sunt cele mai importante pentru sănătatea creierului. Nu putem spune în urma studiului nostru dacă o formă fizică bună în rândul adulţilor de vârstă mijlocie sau mai târziu în viaă face diferenţa”, a declarat autorul studiului Nicole Spartano, de la Universitatea din Boston.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc