O proaspătă mămică a decedat la spitalul din Sibiu. Fusese trimisă acasă înainte de a muri. De ce afecțiune suferea, de fapt

Femeia de 32 de ani s-a prezentat la unitatea medicală cu dureri mari.
  • Publicat:
O proaspătă mămică a decedat la spitalul din Sibiu. Fusese trimisă acasă înainte de a muri. De ce afecțiune suferea, de fapt

Încă o mămică a decedat în spitalele din România. Betina Balteș, o femeie de 32 de ani, a murit în urmă cu câteva zile la  Spitalul Judeţean Sibiu. Cu doar câteva zile înainte de a-și da ultima suflare, ea născuse o fetiță la o clinică privată din oraș. Ulterior, Betina a ajuns la unitatea medicală de stat cu dureri mari de sâni, dar a fost trimisă acasă și i s-a prescris doar un tratament. A doua zi a cerut iar ajutorul medicilor, dar a decedat la scurt timp. 

O tânără mămică din Sibiu a decedat la câteva zile după ce a născut o fetiţă

Deznodământ tragic pentru o femeie de 32 de ani din Sibiu! Betina Balteș, o proaspătă mămică, s-a prezentat la pitalul Județean de Urgență din Sibiu cu sânii umflați și dureri mari. A fost internată pe secția de Obstetrică-Ginecologie a spitalului, dar medicii au decis să-i prescrie un tratament cu antibiotice și au lăsat-o să plece acasă. Din păcate, starea ei s-a agravat, așa că s-a întors la spital în stare gravă. Avea simptome de șoc toxico-septic și insuficiență multiplă de organe.

Avea mastită, dar medicii au trimis-o acasă

Conform informațiilor furnizate de Cristina Bălău, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu, femeia suferea de mastită, o afecțiune cauzată de acumularea excesivă de lapte la nivelul glandei mamare. Betina Balteș a suferit trei stopuri cardio-respiratorii și nu a mai putut fi salvată.

Citește și: O femeie însărcinată a murit la spitalul din Bacău. Maria s-a plâns că are dureri crunte! Soțul ei face acuzații grave la adresa medicilor

Rudele femeii acuză doctorii de neglijență

Nu se poate să te ducă cu ambulanța la spital și după să te trimită acasă. Nu a primit nici o explicație. Te duci la spital și te apucă frica. Fata a născut cu cezariană la un spital, copila a fost bine, însă nici la clinica privată și nici la Spitalul Județean nu au ajutat-o să alăpteze, iar tânăra a făcut mastită”, a precizat o rudă a femeii.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu au adus mai multe lămuriri în legătură cu cazul femeii decedate. Instituția a anunțat că a demarat o anchetă.

„Pacienta în vârstă de 32 de ani, lăuză care a născut în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară, s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgență al Secției Obstetrică-Ginecologie. Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjați. I s-a prescris o rețetă cu antibiotic, cu indicații de reevaluare, dacă i se schimba starea de sănătate. Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat. Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor medicilor, a fost declarat decesul.

Comisia de etică a spitalului se va întruni din oficiu, procedură standard în astfel de cazuri deosebite. Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate”, a transmis purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Sibiu, Cristina Bălău, scrie oradesibiu.ro.

Sursa foto: facebook

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân