O persoană din zece foloseşte site-uri şi aplicaţii matrimoniale pentru a-şi găsi partener de viaţă

Numărul celor care caută un partener de viaţă pe site-urile de profil şi pe reţelele de socializare aproape că s-a dublat în ultimii ani, informează dailymail.co.uk. Mai mult, două treimi din utilizatori acceptă întâlniri cu persoane pe care le-au cunoscut online şi aproape un sfert folosesc asemenea site-uri pentru a găsi dragostea.
29.10.2013
O persoană din zece foloseşte site-uri şi aplicaţii matrimoniale pentru a-şi găsi partener de viaţă

Numărul celor care caută un partener de viaţă pe site-urile de profil şi pe reţelele de socializare aproape că s-a dublat în ultimii ani, informează dailymail.co.uk.  Mai mult, două treimi din utilizatori acceptă întâlniri cu persoane pe care le-au cunoscut online şi aproape un sfert folosesc asemenea site-uri pentru a găsi dragostea.

Pe de altă parte, 30% dintre americani folosesc site-urile matrimoniale pentru a culege informaţii despre potenţialii parteneri, înainte de a se întâlni cu aceştia, iar această proporţie ajunge la 41% în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, arată un studiu efectuat de Pew Research Centre din Washington.

„Oamenii au căutat mereu sprijin pentru găsirea unui partener, folosind toate mijloacele pe care le aveau la dispoziţie”, afirmă cercetătorii de la Pew Research Center.
În total, 11% dintre americanii de vârstă adultă au folosit site-uri sau aplicaţii matrimoniale, iar bărbaţii şi femeile s-au plâns în aceeaşi proporţie – 54% – de faptul că profilul persoanelor căutate online i-a indus în eroare.
De asemenea, peste 40% dintre femei care folosesc site-urile matrimoniale susţin că au fost victimele unor „abordări nedorite„, faţă de numai 17% dintre bărbaţii care au conturi pe astfel de site-uri.

„Creşterea numărului de site-uri ce ajută la găsirea unui partener este unul dintre cele mai surprinzătoare fenomene din epoca digitală şi aceste metode alternative au apărut într-o perioadă de schimbări fundamentale în structura căsătoriei şi divorţului din America”, au constatat autorii studiului.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea