O femeie a născut un copil cu anticorpi împotriva COVID-19

  • Publicat:
O femeie a născut un copil cu anticorpi împotriva COVID-19
O femeie a născut un copil cu anticorpi COVID-19, Foto: Shutterstock

O femei din Singapore, care a fost infectată cu noul coronavirus, în martie, când era însărcinată, a născut un copil cu anticorpi împotriva virusului, oferind astfel noi informații cercetătorilor despre o posibilă transmitere a infecției de la mamă la făt.

Copilul a fost născut în noiembrie, fără COVID-19, dar cu anticorpi, potrivit The Strait Times.

„Medicul meu bănuiește că i-am transferat anticorpii COVID-19 copilului, în timpul sarcinii”, a spus Celine Ng-Chan.

Ng-Chan a avut o formă ușoară de COVID-19, ea a petrecut însă două săptămâni și jumătate în spital.

 În cazuri rare, o mamă infectată cu coronavirus poate transmite virusul copilului

Organizația Mondială a Sănătății spune că nu pot afirma încă dacă o femeie însărcinată, bolnavă de COVID-19, poate transmite virusul copilului, în timpul sarcinii sau în timpul nașterii.

Din datele actuale, nu au fost descoperite urme de virus activ din probele recoltate de lichid amniotic sau din laptele matern.

Medicii din China au mai raportat detectarea și scăderea în timp a anticorpilor COVID-19 la copiii născuți de femei infectate cu coronavirus, potrivit unui articol publicat în octombrie în Emerging Infectious Diseases.

Transmiterea SARS-CoV-2 de la mame la nou-născuți este rară, potrivit medicilor de la New York-Presbyterian/ Columbia University Irving Medical Center, în octombrie, în Jama Pediatrics.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”