Vaccinul anti-COVID Pfizer, aprobat în Marea Britanie. Imunizarea categoriilor la risc va începe din 7 decembrie

  • Publicat:
  • Actualizat:
Vaccinul anti-COVID Pfizer, aprobat în Marea Britanie. Imunizarea categoriilor la risc va începe din 7 decembrie

Autoritățile britanice au aprobat folosirea vaccinului anti-COVID dezvoltat de Pfizer & BioNTech, urmând ca de săptămâna viitoare să înceapă imunizarea categoriilor considerate la risc.

Vaccinul a fost autorizat în regim de urgență de Medicines and Healthcare Products Regulatory Authority (MHRA), fără să mai aștepte decizia autorităților de reglementare din SUA și Europa.

În mod normal, MHRA poate autoriza un medicament destinat tratamentului britanicilor abia după data de 1 ianuarie 2021, când va deveni responsabilă „cu acte în regulă”, mai precis când Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană ca urmare a Brexitului, dar a fost acordată o excepție în acest caz, scrie BBC.

Primele 800.000 de doze (din cele 40 de milioane comandate) de vaccin anti-COVID Pfizer, a cărui eficacitate în testele clinice este de 95%, vor ajunge în Marea Britaniei zilele acestea, iar de săptămâna viitoare va începe imunizarea personalului medical la risc de infecție.

Considerăm vă vaccinul îndeplinește toate rigorile științifice și standardele de siguranță, calitate și eficiență, a declarat Matt Hancock, ministrul Sănătății din Marea Britanie.

Pe lângă personalul medical, vor fi vaccinate și persoanele vulnerabile aflate în centre de bătrâni, cu boli cronice.

Procesul de vaccinare cu vaccinul Pfizer nu va fi o misiune ușoară, având în vedere că serul trebuie ținut la o temperatură de minus 70 de grade pentru a-și menține proprietățile.

Sunt încrezător că până de Paște ne vom întoarce la normalitate și nu vor mai exista restricții din vara 2021. Atâtea familii au avut de suferit, inclusiv membrii familiei mele. Anul acesta a fost pur și simplu îngrozitor. Vaccinul va fi disponibil și în cabinetele medicilor de familie, în farmacii, dacă există condiții optime de depozitare. Scopul este ca vaccinul să ajungă la toată lumea care dorește să se vaccineze. Va salva vieți!, a adăugat Hancock.

Autoritățile de reglementare din Statele Unite, care au comandat 100 de milioane de doze de ser de la Pfizer, și din Europa, care așteaptă 200 de milioane de doze, vor autoriza vaccinul Pfizer cel mai probabil în cel mult 2 săptămâni.

Compania farmaceutică a anunțat că poate produce 50 de milioane de ser până la sfârșitul anului 2020 și până la 1,3 miliarde de doze pe parcursul anului 2021.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”