Nu rămâneţi însărcinate? Verificaţi-vă gingiile!

Pe lângă setul tradiţional de analize recomandat de medicul ginecolog, femeile care încearcă să rămână însărcinate ar trebui să-şi verifice şi sănătatea orală. La finele unui studiu în care au fost angrenate 3.400 de femei, oamenii de ştiinţă australieni au ajuns la concluzia că afecţiunile orale ale femeii influenţează fertilitatea unui cuplu în aceeaşi măsură ca şi obezitatea!
  • Publicat:
Nu rămâneţi însărcinate? Verificaţi-vă gingiile!
Nu ramaneti insarcinate? Verificati-va gingiile!

Nu rămâneţi însărcinate? Verificaţi-vă gingiile! Pe lângă setul tradiţional de analize recomandat de medicul ginecolog, femeile care încearcă să rămână însărcinate ar trebui să-şi verifice şi sănătatea orală.

La finele unui studiu în care au fost angrenate 3.400 de femei, oamenii de ştiinţă australieni au ajuns la concluzia că afecţiunile orale ale femeii influenţează fertilitatea unui cuplu în aceeaşi măsură ca şi obezitatea!

Dacă în mod normal, o femeie matură are nevoie de circa 5 luni de încercări pentru a rămâne însărcinată, afecţiunile gingivale prelungesc această perioadă cu încă două luni.

Concret, vorbim despre gingivita neglijată care, în faza evolutivă, se numeşte boală parodontală. Inflamarea şi retragerea ţesutului de susţinere a dinţilor care dezveleşte osul alveolar favorizează pătrunderea bacteriilor din cavitatea bucală în sânge.
Aşa se explică şi legătura dintre afecţiunile gingivale şi unele boli cronice precum diabetul de tip II, dar şi avortul spontan, naşterea prematură sau tulburările de fertilitate.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diana Suciu
Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”