Sarcina nedorită şi întârzierea ciclului menstrual

Oana Cuzino le răspunde cititoarelor noastre care, luna aceasta, ne-au cerut lămuriri despre sarcina nedorită şi menstruaţia în preajma unor evenimente importantă din viaţă, cum ar fi propria nuntă.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Sarcina nedorită şi întârzierea  ciclului menstrual

Oana Cuzino le răspunde cititoarelor noastre care, luna aceasta, ne-au cerut lămuriri despre sarcina nedorită şi menstruaţia în preajma unor evenimente importantă din viaţă, cum ar fi propria nuntă.

Sarcină nedorită

Am o sarcină nedorită. Trebuia să îmi vină menstruaţia, dar a întârziat. Am avut la 4 zile totuşi o sângerare de scurtă durată. Azi am făcut testul de sarcină şi e pozitiv şi am şi o mare durere jos. Ce pot lua?

Sunt posibile sângerări în prima parte a sarcinii, poate chiar cea semnalată de tine să fi fost sângerarea de nidaţie, adică de fixare a sarcinii. Durerea semnifică modificările locale. Mergi pentru efectuarea unei ecografii transvaginale pentru a verifica nidarea corectă, pentru a depista o eventuală nedorită, sarcină extrauterină. Discută cu partenerul tău şi apoi cu doctorul ginecolog ce soluţii sunt potrivite pentru tine.


Menstruaţie la nuntă

Iau anticoncepţionale, dar pe data de 20 voi fi mireasă. După calculele mele, ar trebui să fiu cam în ultimele zile de menstruaţie chiar atunci în ziua nunţii. Ştiu că există posibilitatea de a lua două folii consecutiv, dar întrebarea mea este dacă pot să iau mai puţine pastile dintr-o folie (în loc de 21 să iau doar 18, de exemplu) ca menstruaţia să îmi vină mai repede şi la nuntă să nu am nici o problemă. Am rochia tip sirenă şi chiar nu vreau să risc. Vă mulţumesc anticipat!

Poţi controla, într-adevăr, venirea ciclului, amânând câteva zile, pauza între folii. În sens invers nu prea este posibil, venirea având legătură cu ovulaţia şi balansul estrogen-progesteron. Mergi la ginecologul tău, care îţi cunoaşte tabloul hormonal, fiindcă rişti dereglarea ciclului, dacă prelungeşti prea mult această pauză. Casă de piatră!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Beatrice Osanu - Redactor-şef
Beatrice Osanu este unul dintre oamenii “Ce se întâmplă, doctore?” care a asistat la naşterea emisiunii în 2002 şi a revistei în 2005. În anii care au trecut de atunci, a cunoscut sute de medici, nutriţionişti, antrenori de fitness şi psihologi, dar şi celebrităţi care au inspirat-o, ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”