Menstruaţia, menopauza şi sarcinile nedorite

Oana Cuzino le răspunde cititoarelor noastre care ne-au cerut sfatul în legătură cu câteva probleme delicate: menopauza şi modul în care influenţează silueta, tulburările menstruale şi sarcinile neplanificate.
  • Publicat:
Menstruaţia, menopauza şi sarcinile nedorite

Oana Cuzino le răspunde cititoarelor noastre care ne-au cerut sfatul în legătură cu câteva probleme delicate: menopauza şi modul în care influenţează silueta, tulburările menstruale şi sarcinile neplanificate.

Menopauza şi greutatea

Mă numesc Mariana şi am 42 de ani. Am 100 de kilograme. Sunt la menopauză de la vârsta de 27 de ani. De 15 ani mă chinui să slăbesc cu diferite diete, dar cu rezultate slabe. Ce îmi recomandaţi să fac sau ce mă îndrumaţi?

Efectuaţi investigaţii hormonale şi cu rezultatele, mergeţi la un specialist în nutriţie. În cazul dumneavoastră este utilă şi chiar necesară practicarea regulată a exerciţiilor fizice.

Menstră întârziată

Menstruaţia trebuia să îmi vină acum 3 săptămâni. Simptomele specifice nu sunt prezente. Ultimul contact sexual a fost pe 13 aprilie, dar a fost protejat. Ţin să precizez că am ciclu regulat şi de obicei maximum 2, 3 zile întârzie.

Am făcut deja 2 teste de sarcină şi mi-au ieşit negativ, dar tot sunt îngrijorată. Ce s-a întâmplat? Ce pot face? Mulţumesc! Alexandra

Mergeţi la un cabinet de ginecologie pentru a efectua un consult clinic şi o ecografie transvaginală, care va identifica cauza întârzierii menstruaţiei, dacă sunteţi clinic sănătoasă şi nu au intervenit schimbări majore sau boli grave în ultima vreme.

Sarcină nedorită

Am făcut 2 teste de sarcină şi au ieşit pozitive. Sunt însărcinată de vreo 2 săptămâni. Ce pot face ca să nu fac chiuretaj? Aş putea lua vreun medicament care să oprească evoluţia sarcinii? Vă mulţumesc. Roxi.

Mergi la un medic ginecolog pentru confirmarea sarcinii. Nu există nici un astfel de medicament, pentru că ar fi extrem, extrem de toxic şi atenţie! Îţi pui sănătatea în pericol luând aşa ceva! Mergi la medic!

Dureri suspecte

După menstruaţie la 5 zile, m-am trezit cu dureri cât de cât suportabile de coloană, şi sângeram câte puţin. După o săptămână, acele dureri s-au accentuat mai mult. Au început şi durerile de picioare.

Acum deja în a 2-a săptămână, durerile au devenit insuportabile. Durerea de burtă şi sângerarea nu au trecut. Ce se întâmplă cu mine? Am 2 naşteri şi nici un avort. Am 25 de ani. Andreea

Mergi urgent la medicul ginecolog pentru că este posibilă o inflamaţie difuză la nivelul organelor uro-genitale, ce necesită poate şi tratament antibiotic, şi antiinflamator. Nu mai amâna! Multă sănătate!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”