Nu face asta niciodată unghiilor!

Deşi ne place să avem pieliţele tăiate, pentru că dau un aspect plăcut unghiilor, specialiştii recomandă să nu facem acest lucru pentru că ...
Nu face asta niciodată unghiilor!

Ţine forfecuţa departe de manichiuristă!

Deşi ne place să avem pieliţele tăiate, pentru că dau un aspect plăcut unghiilor, specialiştii recomandă să nu facem acest lucru pentru că acestea au un rol foarte important, şi anume cel de a ne proteja de pătrunderea microbilor în patul unghial, care favorizează apariţia infecţiilor.

În plus, există riscul să tăiem prea adânc şi să fie afectată pielea.

Cel mai bine este să împingem cuticulele, cu ajutorul unei ustensile speciale, imediat după duş, când pielea este catifelată şi moale, sau putem ţine mâinile într-un bol cu apă caldă, până când se înmoaie pieliţele şi le putem împinge.

Un alt truc pentru unghii care se exfoliază uşor şi sunt fragile: masajul cu ulei de măsline călduţ, timp de 15 minute, face minuni!

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive