Nu face asta niciodată unghiilor!

Deşi ne place să avem pieliţele tăiate, pentru că dau un aspect plăcut unghiilor, specialiştii recomandă să nu facem acest lucru pentru că ...
  • Publicat:
  • Actualizat:
Nu face asta niciodată unghiilor!

Ţine forfecuţa departe de manichiuristă!

Deşi ne place să avem pieliţele tăiate, pentru că dau un aspect plăcut unghiilor, specialiştii recomandă să nu facem acest lucru pentru că acestea au un rol foarte important, şi anume cel de a ne proteja de pătrunderea microbilor în patul unghial, care favorizează apariţia infecţiilor.

În plus, există riscul să tăiem prea adânc şi să fie afectată pielea.

Cel mai bine este să împingem cuticulele, cu ajutorul unei ustensile speciale, imediat după duş, când pielea este catifelată şi moale, sau putem ţine mâinile într-un bol cu apă caldă, până când se înmoaie pieliţele şi le putem împinge.

Un alt truc pentru unghii care se exfoliază uşor şi sunt fragile: masajul cu ulei de măsline călduţ, timp de 15 minute, face minuni!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”