Nu face asta niciodată unghiilor!

Deşi ne place să avem pieliţele tăiate, pentru că dau un aspect plăcut unghiilor, specialiştii recomandă să nu facem acest lucru pentru că ...
25.06.2014
Nu face asta niciodată unghiilor!

Ţine forfecuţa departe de manichiuristă!

Deşi ne place să avem pieliţele tăiate, pentru că dau un aspect plăcut unghiilor, specialiştii recomandă să nu facem acest lucru pentru că acestea au un rol foarte important, şi anume cel de a ne proteja de pătrunderea microbilor în patul unghial, care favorizează apariţia infecţiilor.

În plus, există riscul să tăiem prea adânc şi să fie afectată pielea.

Cel mai bine este să împingem cuticulele, cu ajutorul unei ustensile speciale, imediat după duş, când pielea este catifelată şi moale, sau putem ţine mâinile într-un bol cu apă caldă, până când se înmoaie pieliţele şi le putem împinge.

Un alt truc pentru unghii care se exfoliază uşor şi sunt fragile: masajul cu ulei de măsline călduţ, timp de 15 minute, face minuni!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Acneea juvenilă: cum se îngrijește corect pielea cu acnee