Nisipul şi efectele sale asupra pielii

Pe lângă efectele benefice pe care nispul le are asupra organismului, cum ar fi tratarea bolilor cronice şi imflamatorii, stimularea receptorilor termici ai straturilor pielii, având un efect bun pentru ţesuturile moi ale pielii şi a vaselor de sânge, absorbiţia transpiraţiei, fiind foarte eficient în combaterea transpiraţiei excesive de care suferă unele persoane, este foarte important să cunoaştem riscurile pe care ni le asumăm atunci când pielea nostră intră în contact cu nisipul.
Nisipul şi efectele sale asupra pielii

Multe dintre noi iubesc să stea pe nisipul fin de pe plajă şi să savureze un cocktail sau, pur şi simplu, să se relaxeze.

Vara este momentul răsfăţului, însă este şi momentul perfect pentru a testa dacă produsele de îngrijire pe care le folosim sunt cele potrivite şi care ne satisfac nevoile.

Pe lângă efectele benefice pe care nisipul le are asupra organismului, cum ar fi tratarea bolilor cronice şi inflamatorii, stimularea receptorilor termici ai straturilor pielii, având un efect bun pentru ţesuturile moi ale pielii şi a vaselor de sânge, absorbiţia transpiraţiei, fiind foarte eficient în combaterea transpiraţiei excesive de care suferă unele persoane, este foarte important să cunoaştem riscurile pe care ni le asumăm atunci când pielea nostră intră în contact cu nisipul.

Cum este afectată pielea de nisip

Pietrişul cald şi nisipul fierbinte afectează pielea călcâielor, lăsând-o crăpată şi uscată. Indiferent că sunt sau nu expuse la soare şi nisip, călcâiele au nevoie de hidratare intensă. Pentru picioare frumoase şi călcâie fără crăpături, ai nevoie de o cremă intens hidratantă care să repare epiderma şi să o lase catifelată. Crema pentru picioare trebuie să fie bogată în vitamine, să conţină antioxidanţi şi extract de muşeţel, care conferă pielii un strat protector, restabileşte nivelul de hidratare şi hrăneşte pielea, asigurând în permanenţă un aspect proaspăt şi sănătos.

Un tratament bun pentru călcâiele uscate şi crăpate este exfolierea. Atunci când îţi exfoliezi pielea, nu uita de călcâiele tale. Recomandarea noastră este scrub-ul de corp îmbogăţit cu minerale de la Marea Moartă, cu rol în oxigenarea ţesuturilor, scrub-ul de corp ajută la înlăturarea celulelor moarte, redând pielii frumuseţea, elasticitatea şi aspectul catifelat (vezi aici şi alte produse pentru exfolierea pielii).

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive