Morcovii şi spanacul scad riscul apariţiei bolii Lou Gehrig

Consumul de fructe şi legume viu colorate bogate în antioxidanţi previne scleroza laterală amfitriotică, denumită şi boala lui Lou Gehrig.
Morcovii şi spanacul scad riscul apariţiei bolii Lou Gehrig

Consumul de fructe şi legume viu colorate bogate în antioxidanţi previne scleroza laterală amfitriotică, denumită şi boala lui Lou Gehrig.

Boala este caracterizată printr-o pierdere treptată a celulelor nervoase ale creierului şi ale măduvei spinării (neuroni motori). Aceşti neuronii transmit muşchilor voluntari comanda care face posibilă mişcarea.

Boala lui Lou Gehrig este invalidantă şi, în timp, fatală: vorbitul, mâncatul şi alte funcţii esenţiale devenind dificile şi, apoi, imposibile.

“Noi descoperiri sugerează că alimentele bogate în carotenoide ar putea ajuta la prevenirea sau întârzierea instalării sclerozei laterale amfitriotice”, a declarat cercetătorul Kathryn C. Fitzgerald, de la Harvard.

Beta-carotenul poate fi găsit în legume precum morcovi, cartofi dulci, dovelecei, iar luteina este conţinută de legumele de culoare verde închis, cum ar fi spanacul şi varza creaţă.

Recomandări: