Momente şocante la gala premiilor Oscar VIDEO

Criticile dure formulate de Michael Moore la adresa preşedintelui american George W. Bush, discursul incoerent al actriţei Gwyneth Paltrow şi sărutul pasional dintre Angelina Jolie şi fratele ei se numără printre cele mai şocante momente din istoria Oscarurilor, potrivit presei internaţionale.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Momente şocante la gala premiilor Oscar  VIDEO

Criticile dure formulate de Michael Moore la adresa preşedintelui american George W. Bush, discursul incoerent al actriţei Gwyneth Paltrow şi sărutul pasional dintre Angelina Jolie şi fratele ei se numără printre cele mai şocante momente din istoria Oscarurilor, potrivit presei internaţionale.

Din 1929, când a avut loc prima ediţie a premiilor Oscar, au fost înregistrate mai multe momente şi incidente şocante în timpul ceremoniei:

– Discursul incoerent al actriţei Gwyneth Paltrow atunci când a primit, în 1999, premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru prestaţia din „Shakespeare îndrăgostit/ Shakespeare In Love”.


– Sărutul pasional dintre Adrien Brody şi Halle Berry. Starul filmului „Pianistul” a sărit pe Halle Berry şi a sărutat-o cu foc, când s-a urcat pe scenă să primească premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, din mâinile acesteia, în 2003.

Melissa Leo a pronunţat cuvântul „fuck” în timpul discursului de mulţumire. Totul părea să meargă bine în timpul discursului de mulţumire al Melissei Leo, care a câştigat, în 2011, Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru interpretarea din „Luptătorul/ The Fighter”. Referindu-se la discursul celei care a câştigat premiul cu un an înainte, Melissa Leo a spus: „Când m-am uitat la Kate (Winslet, n.r.), anul trecut, totul părea al dracului (fucking, n.r.) de uşor”. La final, aceasta s-a scuzat, dar deja intrase în istorie.

– Regizorul Michael Moore a criticat implicarea americanilor în războiul din Irak. Moore s-a lansat într-o critică foarte dură la adresa fostului preşedinte american George W. Bush, în discursul său de mulţumire, atunci când a primit Oscarul pentru cel mai bun documentar, pentru „Cântec pentru un masacru/ Bowling for Columbine”, în 2002.

– Hilary Swank a uitat de soţul ei în discursul de mulţumire. Hilary Swank a fost atât de uimită că a primit Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, în 2000, pentru rolul din „Boys don’t cry”, încât a uitat să îl menţioneze pe soţul ei, Chad Lowe, în discursul de mulţumire.

– Tom Hanks a dezvăluit că unul dintre profesorii săi din liceu este gay. Când a câştigat Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru „Philadelphia”, în 1994, Hanks i-a adus un omagiu unui om care, probabil, şi-ar fi dorit să rămână în umbră. Hanks i-a mulţumit lui Rawley Farnsworth, profesorul lui de teatru din liceu, pe care l-a descris ca fiind „unul dintre cei mai grozavi americani gay”. Profesorul încă nu vorbise public despre orientarea sa sexuală.

– Angelina Jolie s-a sărutat pasional cu fratele ei, James Haven, la ediţia din 2001 a Oscarurilor.

– Cher a purtat o ţinută dezastruoasă, care arăta mare parte din corpul artistei, la ediţia din 1998 a premiilor Oscar.

– Regizorul Roberto Benigni a alergat pe scaune spre scena unde a primit Oscarul pentru cel mai bun actor, în 1999, pentru rolul din „La Vita e Bella”.
– Jennifer Garner s-a împiedicat pe scările care conduceau spre scenă. Artista a urcat ruşinată pe scena unde a prezentat un premiu Oscar, în 2006, după ce s-a împiedicat de trena rochiei sale, pe scări. „Îmi fac singură cascadoriile”, a glumit ea.

– David Niven a fost întrerupt de un exhibiţionist. Un om gol a fugit prin faţa lui Niven, pe scenă, când acesta o prezenta pe Elizabeth Taylor, la cea de-a 46-a gală a Oscarurilor, în 1974.

– Roman Polanski a primit o interdicţie din partea organizatorilor galei. În 2003, Polanski câştiga Oscarul pentru cel mai bun regizor, pentru „Pianistul”. Dar, din cauza trecutului său sumbru, nu a apărut la gală, deoarece poliţia americană l-ar fi arestat pe loc, pentru pedofilie. La anunţarea premiului, toată audienţa l-a aplaudat în picioare pe Polanski. Harrison Ford a acceptat Oscarul în numele regizorului şi i l-a înmânat acestuia din urmă, într-o ceremonie care a avut loc la Festivalul de Film de la Deauville.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cel mai prost film al anului 2014!
Cel mai prost film al anului 2014!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”