Mirosul de lavandă reduce anxietatea. Ce au descoperit cercetătorii

Mirosul de lavandă nu are niciun efect advers comparativ cu medicamente precum benzodiazepine sau alte antidepresive.
  • Publicat:
Mirosul de lavandă reduce anxietatea. Ce au descoperit cercetătorii
Foto: envato

Mirosul de lavandă nu are niciun efect advers comparativ cu medicamente precum benzodiazepine sau alte antidepresive. Cercetările sugerează că mirosul de lavandă reduce anxietatea.

În general, benzodiazepinele produc dureri de cap, amețeli și senzația de mahmureală. În schimb, lavanda are un efect rapid și relaxează organismul fără să producă efecte adverse.

„În medicina tradițională, s-a crezut mult timp că mirosurile derivate din extractele din plante pot ameliora anxietatea”, a spus Dr. Hideki Kashiwadani, co-autor al studiului.

Cercetătorii au testat linaloolul, un compus din lavandă care are efect relaxant.

„Am observat comportamentul șoarecilor de laborator din urma expunerii la vaporii de linalool, pentru a determina efectele anxiolitice. Similar studiilor anterioare, am descoperit că mirosul de linalool are efect anxiolitic asupra șoarecilor normali”, a mai spus co-autorul studiului.

Lavanda trebuie mirosită, nu absorbită în plămâni, pentru a putea beneficia de efectele de calmare, arată studiului. Șoarecii care nu aveau miros, nu se puteau relaxa.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân