Cum recunoști un psihopat? Semnul care se citește-n ochi

Vrei să știi cum recunoști un psihopat? Ochii psihopaților pot dezvălui dominanța fără frică pe care o au prin lipsa reacției la imagini revoltătoare.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Cum recunoști un psihopat? Semnul care se citește-n ochi
Foto: envato

Vrei să știi cum recunoști un psihopat? Ochii psihopaților pot dezvălui dominanța fără frică pe care o au prin lipsa reacției la imagini revoltătoare. Mai exact, pupilele lor nu răspund normal la astfel de scene sau imagini, arată un studiu.

Pupilele, adică centrul negru al ochilor, de cele mai multe ori se mărește când te uiți la imagini revoltătoare, dar psihopații nu afișează absolut niciun răspuns.

Motivul ar fi pentru că indivizii psihopați nu au răspunsul fricii, explică Dr. Dan Burley, autorul studiului.

„Descoperirile noastre gravitează în jurul deficitului emoțional al psihopaților. De-a lungul anilor, pupila a fost cunoscută ca indicator al excitării unei persoane. În această situație, pupila se dilată atunci când o imagine ne șochează sau ne sperie. Este un răspuns psihologic normal la amenințare, iar în cazul psihopaților este redus și vine cu markeri evidenți”.

Concluzia vine în urma unui studiu la care au luat parte și câțiva psihopați. Rezultatele arată că psihopații reacționează normal la imagini drăguțe cu căței și cupluri, dar nu și la imagini care pot deranja vizual. Astfel, psihopații răspund la emoții, dar nu la toate dintre ele.

„Mulți psihopați ies în evidență, sunt încrezători și se comportă foarte rece. Este mult mai ușor să ai un astfel de comportament dacă nu ai sentimentul de frică, iar să fii rece înseamnă că nu-ți stă nicio emoție în cale”, a spus profesorul Robert Snowden, supraveghetor al studiului.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân