8 alimente care opresc atrofierea creierului

Alimentele bogate în magneziu, precum nucile și spanacul, ajută la reducerea riscului de demență și atrofierea creierului, arată un studiu.
  • Publicat:
  • Actualizat:
8 alimente care opresc atrofierea creierului
Foto: envato

Numărul persoanelor diagnosticate cu demență se așteaptă să se tripleze în următorii 30 de ani. Alimentele bogate în magneziu, precum nucile și spanacul, ajută la reducerea riscului de demență și atrofierea creierului, arată un studiu.

Persoanele care consumă magneziu cu regularitate au un risc redus privind atrofierea creierului și îmbătrânire. Studiul a inclus peste 6000 de persoane din Marea Britanie care au completat un chestionar cu alimentele pe care le-au consumat timp de 16 luni.

Participanții la studiu care au mâncat mai multe alimente bogate în magneziu, inclusiv semințe și cereale integrale, legume verzi și leguminoase, aveau un creier mai tânăr ca vârstă.

Dacă crești consumul de magneziu de la 350mg pe zi la 550mg poți reduce îmbătrânirea creierului cu un an la vârsta de 55 de ani.

Alimentele bogate în magneziu sunt:

  • arahidele
  • caju
  • semințele de chia
  • fasolea neagră
  • orezul brun
  • iaurtul
  • ovăzul
  • laptele
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân