Metoda care înlocuieşte dinţii lipsă în mai puţin de o oră

Oamenii care nu mai au o dantură intactă au probleme în ceea ce priveşte masticaţia, vorbirea, aspectul estetic, dar, mai ales, sunt mai retraşi şi, mai trist, zâmbesc mult mai puţin. Indiferent de vârsta la care se produce, pierderea dinţilor este o experienţă traumatizantă şi cu consecinţe neplăcute în viitor. Însă, tehnologia din prezent oferă soluţii grozav de eficiente pentru orice situaţie.
13.06.2014
Metoda care înlocuieşte dinţii lipsă în mai puţin de o oră

În ultimul timp, vârsta la care oamenii îşi pierd dinţii a scăzut foarte mult. Fie că este vorba despre o igienă defectuoasă sau de un accident, dinţii lipsă implică un real disconfort.

Oamenii care nu mai au o dantură intactă au probleme în ceea ce priveşte masticaţia, vorbirea, aspectul estetic, dar, mai ales, sunt mai retraşi şi, mai trist, zâmbesc mult mai puţin.

Indiferent de vârsta la care se produce, pierderea dinţilor este o experienţă traumatizantă şi cu consecinţe neplăcute în viitor. Însă, tehnologia din prezent oferă soluţii grozav de eficiente pentru orice situaţie.

Astfel că este posibil să obţii înlocuirea unui dinte lipsă în mai puţin de o oră. Specialistul în implantologie, dr Taner Chemal explică faptul că tehnologia CEREC – Ceramic Reconstruction sau Chairside Economical Restoration of Esthetic Ceramics asigură un rezultat eficient.

”Indiferent dacă pacientul optează pentru o coroană sau punte, pentru o încrustaţie sau o faţetă, blocurile ceramice uni sau multicolore se tranformă în restaurări estetice într-o singură oră”, a declarat dr. Chemal.

CEREC înseamnă peste 18 milioane de restaurări realizate în întreaga lume şi a apărut pentru prima oară în anii 80 fiind dezvoltată de profesorul W. Mormann de la Universitatea din Zurich împreună cu inginerul italian M. Bandestini. 

”Studiile pe termen lung (20 de ani) au arătat că rata de succes după 18 ani este de 86%, iar riscul de fractură după un an este de 1%, peste 90% din restaurări fiind intacte după 10 ani. Rezultatul final este imposibil de distins de dinţii naturali”, a declarat medicul dentist Chemal.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Andreea Ioniță, terapeut: stresul este o alegere, așa cum este și pacea
Recomandări: