Medicul oncolog care a avut cancer de 6 ori. Cunoștințele medicale l-au ajutat să detecteze din timp tumorile

  • Publicat:
Medicul oncolog care a avut cancer de 6 ori. Cunoștințele medicale l-au ajutat să detecteze din timp tumorile
Foto; Shutterstock

Un medic oncolog are o poveste cel puțin impresionantă, după ce a primit 6 diagnostice de cancer. El le-a tratat cu succes datorită cunoștințelor lui medicale care l-au ajutat să detecteze tumorile din timp.

Medicul Arthur Hamberger a fost diagnosticat prima oară cu cancer în 1971, când era medic rezident, scrie Insider. El a decis să-și examineze testiculele după ce a citit un articol despre cancerul testicular. Astfel a descoperit un nodul.

Medicii i-au pus atunci un diagnostic de groază: seminom pur, un tip de cancer testicular care acum are șanse mari de vindecare, însă la acea vreme șansele erau mai mici. Hamberger avea atunci 26 de ani, iar soția lui tocmai născuse o fetiță.

Bărbatul a decis să devină medic oncolog

După ce s-a vindecat de cancerul testicular, bărbatul a decis să devină radiolog oncolog. De-a lungul vieții, el a fost conștient de riscul apariției cancerului din nou, astfel că și-a făcut analize și screeninguri repetate. Mai ales că în familia lui exista un istoric lung de cancer: fratele și unchiul au avut cancer de prostată, mama lui a murit de cancer de vezică biliară, boală de care a murit, într-un final, și fratele lui.

În 2017, când avea 71 de ani, markerii PSA i-au ieșit mari și a fost diagnosticat cu cancer de prostată. Pentru a evita radiațiile, Hamberger a fost de acord să fie operat și să i se scoată prostata și câțiva noduli limfatici din zonă. Atunci când nodulii au fost analizați, medicii au descoperit că acesta suferea de o formă de leucemie care nu era foarte agresivă. Aceasta boala ar fi putut trece nedetectată, întrucât sistemul imunitar lupta împotriva ei, astfel că nu a mai fost nevoie de tratament.

Cancer la vezica urinară, pancreas și rinichi

În 2018, Hamberger a observat sânge în urină și a descoperit ulterior că are o tumoră în vezica urinară. În timp ce investiga acest cancer, el a descoperit o tumoră și în pancreas. Deși protocolul era să facă chimioterapie și apoi operație, el a cerut abordarea opusă.

„Am vrut să fiu într-o stare bună pentru operație”, a spus medicul.

După operație și chimioterapie, bărbatul a descoperit și al șaselea cancer: o tumoră mică la rinichi care este doar monitorizată.

În ciuda tuturor acestor diagnostice, medicul spune că se consideră foarte norocos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân