Medic: 3 schimbări simple de dietă care te ajută să slăbești, să previi ridurile și firele albe

  • Publicat:
Medic: 3 schimbări simple de dietă care te ajută să slăbești, să previi ridurile și firele albe

De la prevenirea ridurilor de expresie, a firelor albe și până la eliminarea grăsimii de pe abdomen, aceste mici trucuri de dietă le pot face pe toate, potrivit medicului Michael Greger.

În cartea sa, „How not to age” („Cum să nu îmbătrânești”), medicul oferă un set de reguli pe care dacă le respecți, vei arată mai tânăra în pofida trecerii anilor. Iată câteva dintre sfaturile sale, potrivit DailyMail.

Cacaua netezește ridurile și stimulează producția de colagen

Pielea este cea care oferă primele semne ale îmbătrânirii. Dar mai puțin de 3% din îmbătrânirea pielii este cauzată de factorii genetici. Îngrijorător, cel mai mai procentaj provine din stilul nostru de viață.

În cazul dietei, Dr. Michael Greger arată că verdețurile și legumele verzi, precum spanacul sau salata verde, pot duce la creșterea producției de colagen, precum și a elasticității pielii și o reducere a ridurilor fine.

Un alt aliment excelent pentru sănătatea pielii este cacaua. În cadrul unui studiu s-a demonstrat că o cană de ciocolată caldă, care include două lingurițe și jumatate de pudră de cacao, a dus la o creștere semnificativă a circulației sanguine la doar două ore de la consum.

Consumată preț de 12 săptămâni, această băutură uimitoare poate duce la îmbunătățirea calității, densității și hidratării pielii, comparativ cu o băutură placebo, de pildă.

Citește și: Cacaua, beneficii asupra sănătăţii şi frumuseţii

Mai multe alimente vegetale și grăsimi sănătoase pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen

Care este cea mai bună metodă de a scăpa de kilogramele în plus, îndeosebi de cele din zona abdomenului? Dr. Michael Greger recomandă dieta bazată exclusiv pe plante.

Prin urmare, dacă mănânci același număr de calorii și aceeași cantitate de grăsime, dar înlocuiești carnea și untul cu nuci, avocado și ulei de măsline, ai putea să slăbești cu până la 2,7 kg mai mult într-o singură lună.

Alimentele bogate în antioxidanți te ajută să previi firele albe

Celulele care produc pigmentul ce colorează părul, melanina, se află în interiorul foliculilor de par, iar pe măsură ce înaintăm în vârstă, acestea își pierd pigmentul din cauza acțiunii radicalilor liberi.

Cea mai bună modalitate de prevenție, așadar, potrivit Dr. Michael Greger este consumul de compuși antioxidanți. Fructele și legumele cu un conținut ridicat de antioxidanți sunt broccoli și afinele. În general, fructele, legumele și verdețurile care au o culoare intensă, au și cea mai mare concentrație de antioxidanți. Ghidați-vă după acest lucru!

Citește și: 5 alimente bogate în pelargonidină, antioxidantul care încetinește procesul de îmbătrânire

SURSA FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân