Fii cumpătat la masa de Paște, altfel ajungi la spital! Care sunt pericolele consumului exagerat de ouă fierte, carne de miel și alcool

Fii cumpătat la masa de Paște, altfel ajungi la spital! Care sunt pericolele consumului exagerat de ouă fierte, carne de miel și alcool
Sursa foto: Shutterstock

Între Paște fericit și Paște dureros stă doar… o furculiță! Plină cu mâncare, desigur. Știm că v-am tot repetat să fiți cumpătați cu delicatesele de Paște. Dar poate nu am subliniat îndeajuns la ce se poate ajunge.

Iată care sunt bolile care „vă pasc” dacă nu „pașteți” cumpătat!

Pancreatita acută – se declanșează în urma consumului de alcool și grăsimi din abundență.

Atacul de gută – dacă ai deja valorile acidului uric peste limita normală, consumul cărnii de animal tânăr stropită cu alcool te poate pune de asemenea în pericol.

Boala de reflux gastroesofagian – apare atunci când mănânci mult și repede deodată, condimentat, cu multă grăsime și prăjeli în exces.

Colecistitaouăle în exces și grăsimile cresc riscul apariției acestei afecțiuni.

Balonarea – indiferent dacă încerci să mănânci mai puțin gras, când depășești cantitățile normale riști să te transformi într-un… ou de Paște gigantic.

Constipație sau diaree – nu doar alimentele consumate, dar și combinațiile nepotrivite sau preparatele complicate, cu multe ingrediente a căror proveniență nu poate fi verificată, duc în această direcție.

Dacă urmezi un regim, Paștele nu trebuie să fie o abatere de la lege. Pentru binele tău, continuă alimentația prescrisă de medic, și anume: dacă ești cardiac nu mânca sărat, dacă ai probleme renale ai grijă cu ouăle și carnea, iar dacă ești diabetic deja știi prea bine, evită zahărul sau cumpără-ți produse speciale.

Așadar, cumpătare, ca să nu dai telefon la Salvare!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Dr. Oana Bogdana Greblă - Nutriționist-Dietetician
Dr. Oana Bogdana Greblă este pregătită să te asculte fără să te judece, să îți ofere o opinie obiectivă cu privire la situația ta, să te ajute să-ți descoperi potențialul maxim, să ai un stil de viață mai sănătos și să slăbești corect fără suplimente alimentare, fără înfometare ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân