Marele actor Florin Zamfirescu, invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene

  • Publicat:
Marele actor Florin Zamfirescu, invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene

Actorul Florin Zamfirescu este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 19 august, începând cu ora 19:00.

Florin Gheorghe Zamfirescu s-a născut pe 12 aprilie 1949 în Călimănesti (Vâlcea) într-o familie în care toți adorau literatura și artele în general, tatăl său fiind învățător și directorul Casei de cultură din Călimănești.

Din copilărie a visat să devină actor, iar la 6 ani a luat primul premiu de recitator. De atunci nu s-a mai desprins de scenă, făcând din această meserie o pasiune.

După terminarea liceului din Călimănești, în anul 1967, a intrat pe primul loc la Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie Ion Luca Caragiale din București, pe care l-a absolvit în 1971 ca șef de promoție. Între anii 1971 și 1973 a fost actor la Teatrul de Stat Târgu-Mureș, iar în 1973 s-a angajat la Teatrul Giulești din București.

În 1978 l-a remarcat regizorul Stere Gulea, care l-a distribuit în filmul „Iarba verde de acasă”. Din acest moment este remarcat de publicul cinefil pentru calitatea sa interpretativă și devine foarte apreciat.

Au urmat rolurile din filmele „De ce trag clopotele Mitică”, „Moromeții” (1988), „Senatorul melcilor”, „Orient Expres” sau „Filantropica”.

Din 2000 a devenit rectorul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, formând, ca profesor, generații de actori. În paralel cu aceste activități, și-a continuat activitatea de actor de teatru și film.

A fost căsătorit de trei ori și are doi copii, Vlad și Ștefana Samfira, ambii cu realizări în lumea teatrului.

Urmărește podcastul integral cu Florin Zamfirescu doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being