Majoritatea romancelor fac sex inainte de 18 ani

43% dintre tinere apeleaza foarte rar la metode de protectie.
  • Publicat:
Majoritatea romancelor fac sex inainte de 18 ani
Majoritatea romancelor fac sex inainte de 18 ani

43% dintre tinere apeleaza foarte rar la metode de protectie. Ginecologii spun ca nu este indicata inceperea vietii sexuale inainte de 16 ani.

Mai mult de 60 la suta dintre tinerele din Romania isi incep viata sexuala inainte de 18 ani, releva un studiu realizat de o retea farmaceutica in parteneriat cu site-ul coolgirl.

Studiul a fost realizat in urma unei campanii de informare in domeniul contraceptiei, desfasurata in Brasov, Cluj, Craiova, Constanta, Iasi, Ploiesti, Targu Mures, Timisoara si Bucuresti, pe un esantion de 400 de respondente, femei, active sexual, cu varsta cuprinsa intre 15 si 20 de ani.

Cercetarea a aratat ca doar 8 % dintre tinere au consultat un specialist ginecolog inainte de a alege metoda contraceptiva. Restul, de 92 %, au sustinut ca prefera sa se sfatuiasca cu prietenele sau sa se informeze din presa, din carti si de pe site-urile de pe internet inainte de a opta pentru un anticonceptional sau altul.

„Este foarte ingrijorator faptul ca, in Romania secolului 21, fetele de pana in 20 de ani inca declara ca le este frica sau rusine sa mearga la medicul ginecolog si prefera sa se informeze despre contraceptie dupa ureche. Credem ca este foarte important ca fetele sa practice un un comportament responsabil modern in viata de cuplu.

Frica de ginecolog reprezinta in Romania un fenomen la fel de ingrijorator ca raspandirea bolilor cu transmitere sexuala sau numarul mare al intreruperilor de sarcina”, sustine Alice David, unul dintre autorii studiului.

Studiul a mai aratat ca doar 43 % dintre tinere se protejeaza cateodata atunci cand au relatii sexuale, iar 5 la suta au afirmat ca lasa contraceptia in seama partenerului. „Nu este indicat ca viata sexuala sa inceapa inainte de 16 ani, pentru ca organele sexuale nu sunt bine definite, iar in urma unui act sexual la aceasta varsta pot aparea leziuni.

De asemenea, la aceasta varsta, educatia sexuala nu este una dintre cele mai bune, nestiindu-se prea multe despre cum sa te protejezi in timpul actului sexual, iar astfel pot aparea sarcini nedorite sau boli cu transmitere sexuala”, ne-a precizat medicul ginecolog Gabriel Lemnete.

Citeste cartea saptamanii recomandata de CSID: "Dragostea si alte lucruri imposibile", de Ayelet Waldman

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andra Nastase - Redactor
Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa scrie despre telina ...
citește mai mult
Putem trai o mie de ani? Da!
Putem trai o mie de ani? Da!
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân