Mâinile îţi dezvăluie orientarea sexuală

Poţi să-ţi dai seama după mâinile cuiva dacă este gay sau hetero? Iată un răspuns, probabil neaşteptat: DA, se poate!
Mâinile îţi dezvăluie orientarea sexuală

Poţi să-ţi dai seama după mâinile cuiva dacă este gay sau hetero? Iată un răspuns, probabil neaşteptat: DA, se poate!

Cercetări recente au relevat că lesbienele au cu 91% mai mult şanse de a fi stângace sau ambidextre decât celelalte femei.

De asemenea, în general au inelarul mai lung decât degetul arătător – situaţia fiind contrară în cazul femeilor heterosexuale.
În cazul bărbaţilor, probabilitatea de a fi stângaci e cu 34% mai mare decât la heterosexuali.

Relaţia între a fi stângaci şi homosexualitate a fost evidenţiată de cercetători în urma rezultatelor a peste 20 de studii diferite făcute în ultimii 50 de ani.
Din ce în ce mai multe cercetări tind să acrediteze ideea că preferinţele sexuale sunt determinate genetic şi că faza crucială a vieţii uterine în acest sens este cea în care se formează degetele.

Pentru susţinătorii acestei ipoteze, dacă cineva e supus, în această perioadă, unor niveluri ridicate de testosteron, e posibil ca asta să-l predispună la atracţia faţă de persoanele de sexul său.

De asemenea, acest lucru afectează lungimea degetelor: de aici, ideea susţinută de unii cercetători că lungimea relativă a degetelor este un indicator al sexualităţii, aceasta fiind calibrată de hormoni.

Chiar dacă sunt interesante, aceste cercetări nu au evidenţiat ceva definitiv. Deci, vă rog pe toţi să fiţi cuminţi şi să nu începeţi să vă acuzaţi partenerii că sunt homo sau hetero nemărturisiţi dacă raportul degetelor nu corespunde preferinţelor lor sexuale.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex