Lungimea degetelor indica vointa de a face sport

Cortizolul actioneaza asupra fatului determinandu-i forma si lungimea degetelor.
  • Publicat:
Lungimea degetelor indica vointa de a face sport
Lungimea degetelor indica vointa de a face sport

Desi forma fizica in care te afli ar impune un program regulat de sport, nu te trage inima sa faci miscare. Nu e vina ta, ti-ar spune cercetatorii de la Universitatile California si Alberta din Statele Unite, care au descoperit ca inclinatiile sportive se nasc in… uterul mamei.

Iar ca stii mai bine despre ce este vorba, arunca o privire asupra degetelor tale. Cu cat sunt mai scurte, cu atat mai mult te vei feri de mersul la sala. Daca pana acum se credea ca aptitudinile sportive se deprind ca urmare a expunerii prenatale la cantitati mari de testosteron, noi studii indica acum spre cortizol, hormonul stresului.

Atunci cand suntem stresati, organismul nostru secreta cortizol. In cazul femeilor insarcinate, cortizolul actioneaza si asupra fatului, fapt ce se oglindeste mai tarziu in forma degetelor si in predispozitia catre exercitiul fizic.

Oamenii de stiinta atrag atentia ca aceasta descoperire arunca o lumina noua asupra personalitatii umane – in acest caz vointa de a face miscare – care dupa cate se pare se formeaza in timpul vietii intrauterine.
 

Citeste si CSID: Sportul ingrasa?
                  Ce sport sa aleg pentru copilul meu?
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Sariturile fac oasele puternice
Sariturile fac oasele puternice
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”