Iată cea mai relaxantă melodie compusă vreodată. Tu ce părere ai?

Cercetătorii nu le recomandă şoferilor să o asculte în timp ce sunt la volan! Melodia, intitulată "Weightless", este considerată cea mai relaxantă melodie compusă vreodată, notează The Telegraph, citat de Gandul.info.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Iată cea mai relaxantă melodie compusă vreodată. Tu ce părere ai?
Iată cea mai relaxantă melodie compusă vreodată. Tu ce părere ai?

Cercetătorii nu le recomandă şoferilor să o asculte în timp ce sunt la volan! Melodia, intitulată „Weightless”, este considerată cea mai relaxantă melodie compusă vreodată, notează The Telegraph, citat de Gandul.info.

La crearea ei au colaborat cei trei membri ai trupei Marconi Union şi numeroşi specialişti în terapie de sunet, realizând o compoziţie care linişteşte şi calmează. „Marconi Union s-a folosit de ştiinţă pură pentru a compune melodia de relaxare absolută”, a declarat Lyz Cooper, fondatoare a Academiei Britanice de Terapie prin Sunet.

Ulterior, oamenii de ştiinţă au selectat un grup de 40 de femei pentru a asculta melodia, acestea având ocazia să experimenteze şi o baie cu spumă relaxantă. Studiul a relevat că subiecţilor li s-a părut compoziţia muzicală mai relaxantă decât un masaj, o plimbare sau o ceaşcă cu ceai.

Tu ce părere ai? Ascult-o şi spune-ne, este chiar aşa de relaxantă?

În timpul studiului, femeile au fost conectate la mai mulţi senzori şi li s-au pregătit o serie de jocuri contratimp pentru a le induce acestora un anumit nivel de stres. Apoi, acestora li s-au dat să asculte mai multe piese pe ritmuri diferite, timp în care li se contorizau bătăile inimii, presiunea sangvină şi ritmul în care respirau.

La finalul studiului, compoziţia „Weightless” s-a dovedit a fi cu 11 procente mai relaxantă decât orice altă melodie. A redus 65 de procente din nivelul de anxietate al subiecţilor până la o stare de calm absolut.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări: