O fostă Miss Brazilia a murit la 27 de ani, după o operație de scoatere a amigdalelor

  • Publicat:
O fostă Miss Brazilia a murit la 27 de ani, după o operație de scoatere a amigdalelor
Foto; Shutterstock

O fostă regină a frumuseții din Brazilia a murit la 27 de ani, după ce a fost câteva luni în comă. În martie, ea a fost supusă unei operații de scoatere a amigdalelor, în urma căreia a suferit de hemoragie și stop cardiac. Complicațiile după îndepărtarea amigdalelor sunt foarte rare.

Gleycy Correia, care a câștigat titlul de Miss United Continents Brazil în 2018, a suferit o hemoragie la cinci zile după operația de îndepărtare a amigdalelor, potrivit Insider.

Pe 4 aprilie, ea a suferit un stop cardiac și a intrat în comă până pe 20 iunie.  Nu este clar, pentru moment, dacă intervenția chirugicală a dus la moartea tinerei, urmând să se efectueze o autopsie.

Complicațiile serioase în urma scoaterii amigdalelor sunt rare

Amigdalele previn pătrunderea bacteriilor și virusurilor în gură, însă uneori pot fi inflamate și infectate – boală cunoscută ca amigdalită. Persoanele care fac des amigdalită și nu răspund la tratamente pot opta pentru scoaterea lor.

Mărirea amigdalelor poate, de asemenea, să îngreuneze respirația și să interfereze cu un somn profund. Nu se știe din ce motiv regina frumuseții a optat pentru această procedură.

Intervenția chirurgicală este comună la copii, însă riscurile și beneficiile sunt încă dezbătute din plin.

În cazul adulților, scoaterea amigdalelor este, în general, sigură cu doar 1.2% din pacienți experimentând complicații și 0.03% cazuri de deces la 30 de zile de la operație, potrivit unei analize din 2014, pe 6.000 de pacienți care au trecut prin intervenție.

Cele mai comune complicații au fost pneumonia, infecții ale tractului urinar și cele la locul operației. Sângerarea este, de asemenea, posibilă în timpul recuperării, potrivit Mayo Clinic.

Sângerarea severă poate duce la stop cardiac, iar acesta poate fi fatal.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Cristina Tudor - Redactor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân