Fiţi atenţi de unde cumpăraţi roşiile!

Pentru că dispun de rezerve de antioxidanţi sensibil mai mari, roşiile organice le sunt superioare roşiilor convenţionale, din grădină.
Fiţi atenţi de unde cumpăraţi roşiile!

Pentru că dispun de rezerve de antioxidanţi sensibil mai mari, roşiile organice le sunt superioare roşiilor convenţionale, din grădină.

Experţii de la Universitatea Barcelona, Spania, au constatat că nivelul polifenolilor – antioxidanţi naturali de origine vegetală, este mult mai ridicat la roşiile organice, atât în stare naturală, cât şi preparate, sub formă de bulion sau ketchup.

Polifenolii sunt asociaţi unui risc redus de boli cardiovasculare, degenerative şi cancer, iar nivelul lor din roşiile pe care le găsim în zilele noastre în pieţe este discutabil.

 

Sursa: ediţia tipărită a revistei Ce se întâmplă, Doctore?

 

Diana Suciu

Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dr. Laura Davidescu: greșeli care ne îngrașă