Fereste-te de pericolul all inclusive!

Chiar daca pentru familiile de romani cu copii, ofertele all inclusive reprezinta idealul de vacanta, datorita facilitatilor extraordinare, nutritionistii ne avertizeaza in privinta pericolelor reale care ne pandesc, mai ales in cazul celor care se confru
  • Publicat:
  • Actualizat:
Fereste-te de pericolul all inclusive!
Fereste-te de pericolul all inclusive!

Sistemul comercial, prin care permanent esti tentat sa mai gusti putin din bunatatile ce se revarsa pur si simplu pe masa, nu este si unul foarte sanatos. Putini insa stiu ca exista riscul sa te intorci dupa un astfel de sejur cu 4 sau chiar 5 kilograme in plus. Iar acelasi pericol ii vizeaza si pe copii, mai ales daca nu sunt foarte activi la capitolul sport.

Atentie la caloriile din farfurie!
Este evident in ziua de azi ca supraponderabilitatea si obezitatea se instaleaza atunci cand oamenii mananca mai mult decat le este necesar. Faptul ca factorii genetici influenteaza doar in proportie de 33% variatia in greutate inseamna ca factorii de mediu au o importanta covarsitoare. Alimentele periculoase sunt reprezentate de „tentatii” cu un continut foarte crescut de grasimi, proteine, zahar, precum musacale, lasagna, snitele sau carne prajita in diverse cruste, dulciuri concentrate combinate cu grasimi (sarailii, baclavale, ciocolate cu umpluturi, crema de branza, inghetate cremoase etc.) care au un continut caloric foarte crescut fata de valoarea lor nutritiva. In locul acestora puteti alege de pe mesele intinse produse cat mai putin rafinate sau prelucrate termic – fructe de mare (calamari la gratar, creveti fierti, scoici fierte) fara topping, peste la cuptor sau gratar, pui, iar ca o posibila garnitura  – salate proaspete cu legume cu foarte putin ulei adaugat, de topping-urile de maioneza, ketchup nici nu poate fi vorba. De asemenea, feriti-va de diversele „meze”-uri – gen humus, salate de vinete, icre etc, care se consuma cu pita, aducand un numar enorm de calorii si de glutamat de sodiu (colorant ce le asigura aspectul colorat si mereu proaspat).

Copiii sunt o prada usoara a alimentelor preferate
Parintii trebuie sa fie foarte atenti la ce mananca copii in timpul sejurului. Falsa senzatie de libertate culinara ii poate determina sa consume fara masura un aliment preferat – dulce, de regula. De aceea, copiii trebuie indrumati sa aleaga fructe exotice coapte si bine curatate, de exemplu, pe care de regula nu le consuma acasa, sa bea apa si sa nu abuzeze de sucurile dulci, chiar si naturale, limitandu-se la 3, 4 pahare pe zi de suc proaspat, evitandu-le pe cele indulcite cu zahar. Deocamdata singurele masuri utile (sub supravegherea atenta a parintilor sau fratilor mai mari) sunt „golirea” frigiderului de orice aliment tentant, reducerea aportului caloric printr-o dieta bine echilibrata (bogata in fibre, fructe, supe de legume, proteine de origine vegetala si animala, fara grasimi, fainoase si dulciuri) si sporirea activitatii fizice (inot, dans, plimbare cu bicicleta).

Noi savori de la Activia
Din dorinta de a-si diversifica oferta de produse, Danone Romania aduce noutati in gama Activia. Se lanseaza astfel, pe piata, doua noi sortimente din gama de Baut: Fibre si Caise, pe care consumatorii le pot savura oriunde, in orice moment al zilei. De asemenea, Activia are noutati si in gama Fructe: de acum consumatorii se vor rasfata cu gustul cireselor de mai din noul Activia Cirese 125 g. In plus, Activia Prune Uscate are de acum cu 25% mai multe fructe. Noile produse ofera consumatorilor, pe langa beneficiile asupra tranzitului intestinal, un gust deosebit.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Invata sa te saturi light!
Invata sa te saturi light!
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”