Femeile supraponderale, predispuse la avort

Femeile supraponderale si cele obeze nu pot duce o sarcina pana la capat.
  • Publicat:
Femeile supraponderale, predispuse la avort
no title

Femeile supraponderale si cele obeze nu pot duce o sarcina pana la capat, sustin cercetatorii de la Universitatea de Medicina Stanford, din San Francisco. Specialistii mentioneaza ca greutatea in exces a unei femei afecteaza si fertilitatea acesteia. „Femeile supraponderale si cele obeze au o predispozitie ridicata pentru avort.

Este foarte important ca, atat inainte de a ramane insarcinata cat si pe parcursul sarcinii, femeile sa isi masoare masa musculara si masa grasimilor. Kilogramele in plus modifica stilul de viata al fiecarui om, iar acest lucru afecteaza sanatatea”, spune Inna Landres, coordonatorul studiului.

Studiul a fost efectuat pe aproximativ 200 de femei care au suferit un avort provocat de cauze naturale, iar la peste 70 la suta dintre cazuri, femeile aveau un indice de masa al grasimilor ce depasea cu 25 de kilograme nivelul normal. Astfel, oamenii de stiinta au mentionat ca avortul spontan apare din cauza dereglarilor de hormoni in cazul femeilor cu mai multe kilograme in plus.

Dereglarile apar in primul stadiu al diabetului de gradul II, atunci cand gradul de glicemie este foarte ridicat in sange. Cercetatorii din San Francisco recomanda femeilor supraponderale, care doresc sa devina mame, sa slabeasca pentru a avea o sarcina normala.

Cartea saptamanii recomandata de CSID: "Alba ca Zapada si rosu bolsevic", de Dorota Maslowska

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”