Femeile dorm mai puțin decât bărbații și sunt mai stresate ca niciodată. E înfiorător ce arată sondajele!

În urma unui sondaj s-a descoperit că femeile dorm mai puțin decât bărbații și sunt mai stresate ca niciodată.
  • Publicat:
Femeile dorm mai puțin decât bărbații și sunt mai stresate ca niciodată. E înfiorător ce arată sondajele!
Femeile dorm mai puțin decât bărbații și sunt mai stresate ca niciodată. E înfiorător ce arată sondajele!

În urma unui sondaj din Seattle s-a descoperit că majoritatea adulților americani, 57%, spun că nu dorm suficient în timpul nopții. Doar 42% spun că dorm cât au nevoie. Realizat în decembrie, rezultatele sondajului sunt aproape exact opusul sondajului din 2013, în care 56% dintre americani au spus că dorm suficient și 43% nu.

Femeile dorm mai puțin decât bărbații

Sondajul a arătat că 36% dintre femei și 48% dintre bărbați au spus că dorm cât au nevoie. Femeile mai tinere au raportat că dorm cel mai puțin. Doar 27% dintre femeile tinere au spus că dorm bine, comparativ cu 46% dintre bărbații tineri. Decalajul de gen în ceea ce privește somnul era mai puțin frecvent în rândul femeilor mai în vârstă, dintre care 44% au spus că dorm suficient, comparativ cu 51% dintre bărbații mai în vârstă.

Sondajul le-a cerut participanților să urmărească câte ore dormeau în fiecare noapte. Deși experții recomandă un somn de cel puțin opt ore, doar 26% dintre cei chestionați au raportat că dorm atât de mult.

Puțin peste jumătate, 53%, au spus că dorm șase până la șapte ore pe noapte, iar 20% au spus că dorm cinci ore sau mai puțin.

Acest lucru reprezintă o diferență majoră față de datele despre somn din 1942, când 59% dintre americani dormeau opt ore și doar 3% au raportat că dorm cinci ore sau mai puțin.

Cercetătorii au spus că lucruri precum schimbarea normelor culturale și stresul ar putea contribui la lipsa de somn a societății.

O cercetătoare la Gallup, Sarah Fioroni, a remarcat că astăzi mai multă lume crede că un somn bun contribuie la o sănătate bună și, odată cu aceasta, oamenii sunt mai predispuși să raporteze că dorm mai puțin.

În urma sondajului Gallup s-a remarcat corelația între lipsa de somn și stres, citând Asociația Americană de Psihologie, care a constatat că cei care dorm mai puțin sunt mai stresați și cei mai stresați dorm mai puțin. În urma sondajului, experții au constatat că 63% dintre cei care au spus că vor mai mult somn au spus, de asemenea, că suferă de stres.

Femeile tinere au raportat cel mai mult stres, depășind nivelul resimțit de bărbații de vârsta lor, cu 14 puncte procentuale. Somnul și stresul sunt, de asemenea, legate de bunăstarea generală.

Foto: shutterstock

Surse: 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being