Femeie imobilizată la pat pusă pe picioare de un neurochirurg din Tg. Jiu: „Nu m-a ascultat. Infecția la coloana vertebrală s-a extins, puroiul apăsa pe sacul cu nervi”

Pacienta era paralizată, dar acum poate o duce o viață normală datorită medicului neurochirurg Dragoș Coldușu.
  • Publicat:

O femeie care era paralizată din cauza unei infecții la coloana vertebrală a fost operată cu succes la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu de către medicul neurochirurg Dragoș Coldușu. Cum a decurs toată intervenția chirurgicală? 

Femeie imobilizată la pat a fost operată la Târgu Jiu

O femeie din Târgu-Jiu nu se mai putea deplasa și nici nu mai putea să urineze fără ajutorul sondei. După operația efectuată, viața femeii a început să reintre în normal. Cazul special a fost prezentat de medicul neurochirug pe pagina sa personală de Facebook.

„Pacienta Irod e o neascultătoare, dar, în același timp, foarte simpatică mie (o să vedeți singuri în video ce simpatică e după ce «și-a revenit la viață»). E genul de persoană pe care nu poți să stai supărat chiar dacă nu te ascultă”, a transmis medicul Dragoș Coldușu, pe Facebook.

De ani de zile, pacienta suferea de o infecție la coloana vertebrală. Din neferice, ea nu a ținut cont de recomandările medicului și boala s-a agravat, ajungând ca puroiul să-i apese pe sacul cu nervi. Mai mult de atât, era țintuită la pat.

Citește și: Simptome de cancer pe care le poți remarca atunci când împodobești bradul de Crăciun

După intervenția chirurgicală, ea a început să meargă

„Acestei probleme s-a adăugat și o stenoza degenerativă mai veche a canalului lombar, astfel încât s-a produs o gâtuire a nervilor din față, dar și din spate, generând dureri extreme lombare și în membrele inferioare însoțite de amorțeli, paralizii, și imposibilitate la mers.

Practic, pacienta nu își mai simțea picioarele și nu mai avea forță în ele, astfel încât era imobilizată la pat și la fiecare minimă mișcare fie de corp sau picioare avea dureri de nesuportat, chiar și sub medicație”a transmis medicul Dragoș Coldușu, pe rețelele de socializare.

Din cauza problemelor mari de la coloana vertebrală, femeia nu a mai putut urina, necesitând sondă vezicală.

Parezele de la picioare au dispărut complet

După intervenția chirurgicală, aceasta a început să meargă. Specialistul a explicat că pacienta nu mai prezintă acum dureri și amorțeli, se poate ridica din pat și se poate deplasa singură. De asemenea, parezele de la picioare s-au remis complet în cazul ei.

„Am hotărât intervenția chirurgicală la coloana lombară la 2 etaje, care a decurs fără probleme. Postoperator, s-a continuat tratamentul antibiotic și, prin lucrul în echipă, cu participarea dr. Guță Natalia, din punct de vedere medical observăm în video evoluția la trei săptămâni, rezultatele fiind favorabile. 

De asemenea, după extragerea sondei a putut urina din nou fără probleme. Evident, va continua recuperarea și sper ca, de data aceasta, să asculte recomandările mele, pentru a nu ne întâlni din nou…”, a mai completat doctorul Coldușu.

Foto: Facebook Dragoș Coldușu

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân