Simptome de cancer pe care le poți remarca atunci când împodobești bradul de Crăciun

Dacă vă confruntați cu oricare dintre aceste simptome inexplicabile, trebuie să consultați neapărat un medic. 
  • Publicat:
  • Actualizat:
Simptome de cancer pe care le poți remarca atunci când împodobești bradul de Crăciun
sursa foto: Envato

Împodobirea bradului de Crăciun este unul dintre cele mai așteptate obiceiuri ale sărbătorilor de iarnă. Realizarea acestei sarcini poate părea mai dificilă decât de obicei dacă vă confruntați cu anumite simptome. Există mai multe semne ale cancerului care pot fi remarcate când împodobiți bradul de Crăciun. Iată care sunt acestea! 

Semne ale cancerului când împodobiți bradul de Crăciun

Într-un interviu pentru publicația The Sun, Dr Julie Sharp, șef al departamentului de sănătate la Cancer Research UK, a dezvăluit că există anumite simptome ale cancerului care ar putea deveni evidente atunci când pregătim pomul de Crăciun. Dificultățile la respirație sau durerea de umăr ar putea indica semne clare ale acestei boli nemiloase.

„Dacă observați o schimbare a sănătății dvs. care este neobișnuită pentru sau nu dispare, contactați medicul de familie cât mai curând posibil.”, a specificat aceasta. Iată care sunt cele mai comune simptome de cancer:

Ameţeală

De regulă, crizele de amețeală nu reprezintă ceva de care trebuie să vă faceți griji. S-ar putea să aveți un pic de amețeală în timp ce puneți decorațiunile în bradul de Crăciun, mai ales dacă țineți ceva în sus de mult timp sau vă uitați constant în tavan. Dar dacă acest simptom durează ceva mai mult timp, ar trebui să cereți sfatul unui specialist.

Acest lucru se datorează faptului că, în anumite cazuri, senzația de amețeală și dezechilibru poate semnala o tumoră pe creier sau chiar cancer de sânge.

Dificultăți de respirație

Deși pot exista și alte cauze ale lipsei de aer, sentimentul persistent după sarcini considerate de obicei ușoare este un motiv real de îngrijorare.

Conform Cancer Research UK, acesta este unul dintre principalele simptome ale cancerului pulmonar sau a cancerului care s-a răspândit de acolo în alte părți ale corpului.

Citește și: Medicul Virgil Stroescu dezvăluie secretele ascunse ale cancerului! Cum ne expunem la cea mai brutală boală a timpurilor: „Suntem făcuți de Dumnezeu să mâncăm hrană bazică”

Dureri de umeri sau gât

Plasarea steluței sau a îngerului în vârful pomului de Crăciun poate provoca o mică durere sau dureri în brațe sau gât. Cu toate acestea, durerile inexplicabile sau persistente pot fi, de asemenea, un simptom al cancerului pancreatic sau pulmonar.

Citește și: Shannen Doherty, noi dezvăluiri despre lupta aprigă cu cancerul: „Am intrat în acea operație dimineața devreme”

Voce răgușită

În timp ce pregătiți decorațiunile pentru brad, ați putea fi tentat să cântați anumite melodii specifice sărbătorilor de iarnă.

Acest lucru ar putea să vă lase cu o voce răgușită, ceva care poate fi și rezultatul unei răceli, alergii sau alt tip de infecție. Dar o voce răgușită care durează mai mult de trei săptămâni ar putea fi un semn de cancer laringian, gât sau pulmonar, avertizează Cancer Research UK.

Oboseală extremă

Să te simți puțin obosit odată ce bradul a fost împodobit nu este nimic neobișnuit. Dar dacă te simți obosit fără un motiv clar, ar putea fi un semn că ceva nu este în regulă cu organismul tău.

Oboseala extremă este un simptom comun al cancerelor de sânge, cum ar fi leucemia sau limfomul precum și cancerul de sân, intestin și prostată. Aproape 65% dintre persoanele cu cancer suferă de oboseală.

Sursa: The Sun

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân