Cel mai sănătos mic-dejun din lume se mănâncă în Costa Rica. Secretele oamenilor care trăiesc peste 100 de ani

Cum reușesc oamenii din Costa Rica să depășească vârsta de 100 de ani?
  • Publicat:
Cel mai sănătos mic-dejun din lume se mănâncă în Costa Rica. Secretele oamenilor care trăiesc peste 100 de ani
sursa foto: Shutterstock

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, dar multe persoane sar peste această masă la prima oră. După o noapte de somn, organismul se confruntă cu o lipsă de nutrienți și are nevoie de mâncare pentru a obține energie pentru ziua respectivă. Cu toate acestea, cel mai sănătos mic-dejun din lume se mănâncă în Costa Rica. Ce consumă oamenii de acolo? 

Cel mai sănătos mic-dejun din lume se savurează în Costa Rica

Dan Buettner, expert în longevitate, și-a petrecut ultimii 20 de ani studiind alimentele consumate de oamenii care trăiesc 100 de ani sau chiar mai mult. Conform acestuia, cel mai sănătos mic-dejun din lume este în Nicoya, Costa Rica,

El ar fi descoperit combinația de ingrediente pe care o consideră cea mai sănătoasă, în Nicoya. În Costa Rica, oamenii consumă des tortilla de porumb, peste care pun o combinație de orez, fasole neagră și mirodenii specifice zonei.

Boabele de fasole sunt gătite cu ceapă, ardei și diverse condimente. După ce au fiert timp de o oră, boabele de fasole sunt amestecate cu orez gătit și puse în tortilla. Se pare că acest fel de mâncare aduce numeroase beneficii organismului. Și asta pentru că include alimente bogate în vitamine și substanțe nutritive.

Citește și: Meniu anti-Alzheimer. Ce să mănânci dimineața, la prânz și seara ca să-ți protejezi creierul de demență

Tortilla cu porumb și fasole, consumată des de localnici

„Tortilla de porumb, amestecată cu aroma de nucă, este o sursă excelentă de carbohidrați complecși din cereale integrale, cu glicemie scăzută. Cenușa de lemn descompune pereții celulari ai porumbului, făcând disponibilă niacina (o vitamină B care joacă un rol important în semnalizarea celulelor și repararea ADN-ului) și eliberând aminoacizii, astfel încât organismul să-i poată absorbi.”, a precizat expertul

Fasolea neagră conține aceleași antocianine pe bază de pigment, antioxidanți, și este plină de folați precum potasiul și vitaminele B.

Acest festin culinar din Costa Rica este recomandat celor care vor să aibă o viață mai lungă. În plus, sosurile create din oțet, morcovi și ardei picanți sunt la mare căutare în Costa Rica, pentru că sunt considerate probiotice naturale, care ajută metabolismul.

Pe lângă tortilla, Buettner recomandă să consumăm, în timpul primei mese a zilei, și o ceașcă de cafea, care conține numeroși antioxidanți benefici pentru organismul uman.

Citește și: Fructul pe care trebuie să îl mănânci în fiecare zi. Te înviorează, reduce balonarea și te face să ai o părere mai bună despre tine

Sursa: insider.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân