Dacă ai fundul mare, trăiești mai mult. Explicația specialiștilor

Aparent, experții susțin că cu cât o femeie are fundul mai mare, cu atât ar putea trăi mai mult. Iată care este explicația.
  • Publicat:
Dacă ai fundul mare, trăiești mai mult. Explicația specialiștilor
Foto: shutterstock

Mulți bărbați sunt atrași de femeile cu fundul mare. Știu ei de ce. Aparent, experții susțin că cu cât o femeie are fundul mai mare, cu atât ar putea trăi mai mult.

Cercetările arată că depozitul de grăsime de pe fund și coapse poate reduce riscul de boli cardiovasculare și boli metabolice. Mai exact, când spunem boli cardiovasculare spunem afecțiuni care vizează sănătatea inimii și a vaselor de sânge, iar boala metabolică face referire la problemele de sănătate care te pun sub risc, precum diabetul.

Experții susțin că este mult mai sănătos să ai grăsime pe fund decât să ai grăsime viscerală, adică acea grăsime acumulată în jurul organelor vitale care poate produce probleme de sănătate. Mai exact, grăsimea viscerală poate afecta organe vitale precum inima, ficatul și intestinele.

În plus, este mult mai activă metabolic și elimină citochine și acizi grași și poate produce inflamații, vinovate pentru afecțiunile cronice. Dacă ai fundul mare, acea grăsime rămâne sub piele, adică subcutanată.

Grăsimea subcutanată din zona fesierilor poate acționa ca un burete, adică poate capta particulele de grăsime și le oprește să ajungă la alte organe. Acest tip de grăsime este mult mai stabilă față de grăsimea viscerală și mai puțin predispusă să se descompună și să elimine compuși inflamatorii.

Mai mult, grăsimea gluteofemurală este mai eficientă în producția hormonală de leptine, care pot regla apetitul și pot produce compuși antioxidanți antiinflamatorii precum adoponectină.

Acest tip de grăsime îmbunătățește sensibilitatea la insulină, metabolismul lipidic și controlează glucoza din sânge. Acesta este și motivul pentru care liposucția poate îmbunătăți aspectul fizic, dar nu și sănătatea metabolică.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân