Femeie de 200 de kilograme din Iași, scoasă din casă după ce pompierii au scos ușa și au demolat un perete! Nu mai ieșise de 12 ani și avea grave probleme de sănătate

Operațiune dificilă a pompierilor din Iași. Aceștia au fost nevoiți să scoată din casă o femeie care cântărea 200 de kilograme.
  • Publicat:
Femeie de 200 de kilograme din Iași, scoasă din casă după ce pompierii au scos ușa și au demolat un perete! Nu mai ieșise de 12 ani și avea grave probleme de sănătate
colaj Envato&Facebook

O femeie în vârstă de de 71 de ani din Iași le-a dat mari bătăi de cap pompierilor. Aceștia s-au chinuit să o scoată din casă pentru a o transporta la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași.

Femeia cântărește 200 de kilograme

O femeie din Iași, care suferă de obezitate morbidă, a avut nevoie să fie îngrijită de cadrele medicale, iar singura soluție era să fie transportată la un spital din oraș. Pentru a o putea scoate din casă, pompierii au spart peretele apartamentului în care locuia aceasta. Femeia de 200 de kg suferea de mai multe probleme de sănătate, dar a ajuns la spital din cauza unor complicații renale.

Femeia a ajuns la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” pe 4 noiembrie, cu toate că nu mai ieșise din casă în ultimii 12 ani. Transportul ei către unitatea medicală a fost destul de dificil, pompierii fiind nevoiți să demoleze un perete al apartamentului în care locuia.

„A fost solicitată o ambulanță de la ISU la doamna respectivă. Pentru a fi evacuată din casă a fost necesar să facem spațiu. Din câte am înțeles, nu mai ieșise din casă de aproximativ 10 ani. S-a scos ușa de la intrare de tot și am lucrat la un perete interior, la intrarea pe hol, deoarece nu se putea evacua persoana efectivă. După a fost transportată la spital fără probleme”, a specificat colonelul Ionuț Grădinaru, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Iași.

Nu a mai ieșit din casă de 12 ani

„Este vorba de o pacientă în vârstă de 71 de ani, din municipiul Iași, cu obezitate morbidă, care de 12 ani nu a mai ieșit în afara domiciliului. Pacienta era cunoscută, în afară de obezitate, și cu afecțiuni metabolice, complicații cardiometabolice. În timpul weekendului a fost adresată pentru internare la Spitalul «Parhon», pe secția de Nefrologie, pentru complicații legate de funcția renală, adică insuficiență renală acută, hiperpotasemie și cu necesar de dializă. Pentru tratamentul său a fost nevoie de o mobilizare deosebită atât din partea Serviciului de Ambulanță Județean, cât și a pompierilor, care au fost solicitați să o transporte de la domiciliu. A fost nevoie să se modifice peretele de la cameră.

Odată ajunsă la spital, ne-am mobilizat, inclusiv colegii noștri din cadrul secției de Terapie Intensivă, care o supraveghează în continuare. Este o situație foarte gravă, pentru că asociază aceste comorbidități, are comorbidități importante, mă refer la obezitatea morbidă, la diabetul zaharat și, acum, la această afecțiune renală, dar probleme au creat și mobilitatea scăzută a pacientei din cauza greutății crescute”, a declarat conf. dr. Ionuț Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iași.

Citește și: De ce se îngrașă copiii și ce boli grave pot dezvolta din cauza kilogramelor în plus

Va rămâne internată în spital pentru dializă

În prezent, pacienta obeză se află supravegherea medicilor. Cadrele medicale fac tot posibilul ca ea să-și recupereze funcția renală, pentru că transportul la dializă în cazul ei ar fi extrem de anevoios.

„Este de salutat infrastructura Spitalului «Parhon», care a permis tratamentul acestei pacientei, mă refer la pat care să suporte această greutate, targă cu care a putut fi transportată pacienta, au fost achiziționate și aparate, recent, în cadrul unui parteneriat cu UMF Iași, cărora le-am găsit imediat o utilitate pentru pacienții din județul Iași, așa cum este și această pacientă. În prezent, ea este internată în continuare în Spitalul «Parhon», are nevoie de dializă, sperăm să recupereze funcția renală, dar prognosticul rămâne rezervat. În cazul în care va necesita dializă permanent va fi o problemă uriașă”, a declarat conf. dr. Ionuț Nistor.

Citește și: Un nou nume pentru obezitate? Care este dilema medicilor și a cercetătorilor

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Thai Massage, abordarea holistică pentru well-being
Recomandări:
Carmen Tănase povestește cum se simte, la propriu, ÎNVIEREA | Altceva cu Adrian Artene
Carmen Tănase povestește cum se simte, la propriu, ÎNVIEREA | Altceva cu Adrian Artene
ADHD-ul poate fi observat  în păr, arată un STUDIU
ADHD-ul poate fi observat în păr, arată un STUDIU