Febră la gravide. Un medic ginecolog explică ce e de făcut

Iată măsuri antigripă eficiente - odihna suficientă, alimentaţia sănătoasă, spălarea mâinilor cu săpun, vaccinarea antigripală, limitarea vizitelor în spitale.
Febră la gravide. Un medic ginecolog explică ce e de făcut
Febră la femei gravide. Un ginecolog explică ce e de făcut, foto Shutterstock

Gravidele sunt  mai vulnerabile în faţa virozelor respiratorii dar şi a gripei. În caz că se instalează febra, femeia însărcinată trebuie să anunţe medicul curant şi să nu administreze medicamente fără sfatul acestuia. Am aflat de la dr. Ruxandra Albu, medic primar obstetrică–ginecologie ce alte măsuri trebuie să ia gravidele în caz de febră.

Febra este un simptom comun în virozele respiratorii şi mai ales în cazurile de gripă. Deşi este un semnal al organismului că luptă cu o infecţie, la fel ca în cazul sugarilor – febra la gravide sperie. Ce medicamente se pot administra în sarcină împotriva febrei? Atunci când vine vorba de febră se poate administra acetaminofen la recomandarea medicului” precizează medicul ginecolog Ruxandra Albu. Nasul înfundat este de asemenea, un alt simptom al răcelii şi gripei. Cum se pot elibera căile nazale în cazul gravidelor? ”Se poate folosi cu încredere apa de mare pentru nas înfundat” recomandă dr. Albu.

Un alt simptom gripei este tusea. Cum o pot calma gravidele?

Tusea se poate instala şi dura chiar multe zile după dispariţia simptomelor de gripă sau răceală. Cum se poate calma tusea în cazul gravidelor? ”Medicul poate prescrie anumite siropuri de tuse în cazul apariţiei acesteia la gravide”.

Au voie să ia antibiotice gravidele?

”Sub nicio formă nu vom administra antibiotic în cazul unei infecţii virale ci doar prin apariţia unor complicaţii – suprainfecţii bacteriene confirmate în laborator şi prin investigaţii suplimentare” avertizează dr. Ruxandra Albu.

Dr. Ruxandra Albu

Tags:
Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Chef Vasi Bejenaru: cea mai gustoasă rețetă de fasole cu ciolan afumat
Recomandări:
Mai oferă vaccinurile actuale protecție împotriva variantei Omicron?
Mai oferă vaccinurile actuale protecție împotriva variantei Omicron?
O femeie de 30 de ani, vindecată de HIV fără tratament
O femeie de 30 de ani, vindecată de HIV fără tratament