Fără teste COVID gratuite în Grecia din toamnă. Ministrul sănătății: „Vrem să trăim sau să jucăm ruleta rusească cu coronavirusul?”

24.08.2021
Fără teste COVID gratuite în Grecia din toamnă. Ministrul sănătății: „Vrem să trăim sau să jucăm ruleta rusească cu coronavirusul?”
Sursa foto: Shutterstock

Autoritățile din Grecia au anunțat că din toamnă persoanele nevaccinate împotriva coronavirusului nu vor mai beneficia de teste COVID gratuite, scrie Reuters.

Măsura este menită să crească rata de vaccinare, având în vedere că varianta Delta a noului coronavirus crește vizibil numărul de noi cazuri de infecție de la o zi la alta. De la debutul pandemiei, Grecia a înregistrat peste 13.000 de decese cauzate de COVID.

Măsura de eliminare a gratuității testării COVID va intra în vigoare la 13 septembrie.

Spre deosebire de toamna anului 2020, avem acum la îndemână vaccinul anti-COVID pentru a ne proteja sănătatea. Vrem să trăim sau să jucăm ruleta rusească cu coronavirusul? a întrebat, retoric, ministrul grec al sănătății, Vassilis Kikilias.

Un test rapid COVID costă aproximativ 12 dolari, o sumă consistentă pentru o persoană din Grecia care are un salariu mediu de 1.200 de euro.

În continuare vor fi oferite teste COVID gratuite pentru persoanele vaccinate, măsura vizându-le doar pe cele nevaccinate. În cazul în care în continuare nu vor dori să se vaccineze, ele vor trebui să se testeze de 1-2 ori pe săptămână, pe banii lor.

Aceste măsuri nu trebuie văzute ca niște pedepse. Dar este datoria noastră, a tuturor, să ne protejăm sănătatea, locurile de muncă. Și putem face asta prin vaccinare, a declarat Kikilias.

Aproximativ 6 milioane de persoane din Grecia, din totalul de 11 milioane, sunt vaccinate în acest moment cu una sau doze. Pentru a atinge imunitatea colectivă, mai este necesar ca minimum 1 milion de persoane să se vaccineze.

Autoritățile speră ca prin luarea acestei măsuri să atingă cifra de 70% din populație imunizată împotriva coronavirusului în această toamnă.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața