Uscătorul de păr din hotel: motivul pentru care nu ar trebui să-l folosești

Se pare că uscătorul de păr din hotel este unul dintre cele mai potrivite medii pentru germeni, acesta fiind mai murdar chiar și decât toaletele.
  • Publicat:
Uscătorul de păr din hotel: motivul pentru care nu ar trebui să-l folosești
Foto: shutterstock

Este acea perioadă din an în care ne bucurăm de vacanțe, iar asta înseamnă și că suntem concentrați pe pregătirea bagajelor, în special pe lucrurile esențiale pe care ar trebui să le avem cu noi. Deși la prima vedere uscătorul de păr nu pare o prioritate și chiar este privit ca un obiect care ocupă prea mult spațiu, mai ales că ne gândim la uscătorul de păr in hotel care ne este pus la dispoziție. Cercetătorii însă sunt de altă părere și ne îndeamnă să ne gândim de două ori înainte în privința acestui aspect.

Uscătorul de păr din hotel, un pericol pentru sănătate

Se pare că uscătorul de păr din hotel este unul dintre cele mai potrivite medii pentru germeni, acesta fiind mai murdar chiar și decât toaletele. Microbiologul Chuck Gerba a făcut un test pentru ABC News pentru a observa cum stau camerele de hotel la capitorul igienă, iar rezultatele l-au șocat. Dintre toate obiectele aflate în camera de hotel, uscătorul de păr este cel mai murdar și este cel care are cei mai mulți microbi, mai mulți decât se regăsesc pe vasele de toaletă.

Uscătoarele de păr nu sunt dezinfectate, iar odată cu trecerea anilor, acestea captează praf, fire de păr și alte microorganisme care sunt suflate ulterior în părul nostru, pe ten și mai ales în ochi, provocând iritații, boli de piele sau chiar probleme oftalmologice.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan