Exercitii pentru picioare mai subtiri, coapse si solduri tonifiate

Vrei neaparat sa schimbi forma coapselor si soldurilor tale si de data asta chiar vorbesti serios! Dar care sunt exercitiile potrivite pentru asta, cu ajutorul carora sa obtii cele mai bune rezultate in cel mai scurt timp?
  • Publicat:
  • Actualizat:
Exercitii pentru picioare mai subtiri, coapse si solduri tonifiate
Sursa foto: shutterstock

Pentru inceput, este important sa stii exact care sunt grupele de muschi pe care trebuie sa le lucrezi pentru a-ti remodela coapsele si soldurile. In cadrul musculaturii coapsei,  cvadricepsul este un muschi puternic, aflat de la genunchi in sus. Muschii fesieri trebuie luati in calcul cand iti faci un program de exercitii, daca doresti sa scapi de inesteticele “aripioare”. Tonifierea muschilor de pe partea interioara si exterioara a coapselor este la fel de importanta, existand exercitii special concepute pentru aceste grupe musculare.

Coapse si solduri mai definite in doar 6 saptamani

Exista cateva exercitii pentru picioare, pentru zona de solduri si coapse care te pot ajuta sa iti remodelezi aceasta parte a corpului. Poti efectua aceste exercitii pana simti ca muschii iti obosesc.

Ar trebui sa poti efectua in jur de trei seturi de 8 – 12 exercitii. Daca doresti, poti spori efortul depus pentru fiecare exercitiu sau numarul de exercitii efectuate, in functie de efectele dorite. Executand de trei ori pe saptamana exercitiile prezentate mai jos, iti vei putea imbunatati forma coapselor si soldurilor in sase saptamani.

5 exercitii pentru picioare, pentru zona de solduri si coapse

Exercitiul 1

Stai in genunchi pe podea. Tine picioarele usor departate si mainile intinse in fata. Aseaza-te si ridica-te, astfel incat fesele sa atinga calcaiele. Fa cateva seturi de astfel de exercitii. Daca este nevoie, poti face pauze scurte intre seturile de exercitii.

Exercitiul 2

Stai intinsa pe spate, cu picioarele ridicate, astfel incat talpile sa fie indreptate spre tavan. Tine mainile pe langa corp si palmele pe podea . Departeaza si apropie picioarele, tinandu-le drepte pe toata durata exercitiului. Poti efectua exercitiul folosind o banda elastica, pe care sa o infasori in jurul gleznelor, pentru a mari efortul depus pentru fiecare miscare.

Exercitiul 3

Infasoara in jurul gleznelor o banda elastica. Stai intinsa pe podea, pe o parte. Tine o mana intinsa pe langa corp si cealalta cu palma pe podea. Departeaza si apropie picioarele, pe care sa le pastrezi drepte pe toata durata exercitiului.

Exercitiul 4

Tine o minge de fitness intre picioare, chiar sub genunchi, in timp ce stai in sezut pe podea. Strange mingea intre picioare, apoi elibereaz-o, fara a o lasa sa cada. Este foarte important sa alegi o minge elastica, in functie de forta pe care o ai si de efectele pe care doresti sa le obtii.

Exercitiul 5

Aseaza-te pe o banca si sprijina-te pe maini, punandu-ti palmele pe banca, in spatele tau. Stai cu talpile lipite de podea, apoi ridica picioarele si coboara-le. Ridicate, picioarele tale ar trebui sa formeze un unghi drept cu trunchiul.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Diet tips pentru vacanta
Diet tips pentru vacanta
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân