5 exerciții fizice pe care le poți face acasă fără echipament

Descoperă cum poți să îți menții sănătatea fizică și să îți întărești musculatura, chiar și atunci când ești acasă. Află care sunt cele 5 exerciții fizice pe care le poți face acasă, fără echipament!
  • Publicat:
5 exerciții fizice pe care le poți face acasă fără echipament
5 exerciții fizice pe care le poți face acasă fără echipament Sursa foto: Shutterstock

Cu siguranță, exercițiile fizice sunt esențiale pentru o sănătate bună, dar nu întotdeauna avem timpul sau resursele necesare pentru a merge la sala de fitness sau pentru a cumpăra echipament de antrenament costisitor. Cu toate acestea, nu trebuie să renunțăm la obiceiurile sănătoase din cauza acestor impedimente. Există multe exerciții fizice pe care le putem face acasă fără echipament și care sunt la fel de eficiente ca cele din sala de fitness. Mai jos, am pregătit pentru tine 5 exerciții fizice simple pe care le poți face acasă fără echipament.

1. Fandări

Fandările sunt o modalitate excelentă de a lucra mușchii fesieri și ai picioarelor. Pentru a face acest exercițiu, stai în picioare cu picioarele la lățimea soldurilor, iar apoi fă un pas mare înainte cu un picior. Îndoie genunchii astfel încât să formeze un unghi drept, iar celălalt genunchi să se apropie de podea. Menține poziția timp de câteva secunde și apoi revino la poziția inițială. Repetă acest exercițiu cu celălalt picior și alternează între ele pentru un total de 10 repetări.

2. Flotări

Flotările sunt un exercițiu clasic pentru tonifierea mușchilor pieptului, brațelor și umerilor. Pentru a face flotările, întinde-te cu fața în jos pe podea, cu mâinile așezate la o distanță puțin mai mare decât lățimea umerilor și cu degetele îndreptate în față. Ridică-ți corpul de la podea, folosind doar brațele și picioarele, până când brațele tale sunt complet întinse. Coboară încet până când pieptul tău aproape atinge podeaua, iar apoi ridică-te din nou. Repetă acest exercițiu de 10-15 ori.

3. Plank

Plank-ul este un alt exercițiu excelent pentru mușchii abdominali și ai spatelui. Începe prin întinderea pe podea cu fața în jos, apoi ridică-ți corpul astfel încât să stai pe antebrațe și vârfurile degetelor de la picioare. Ține poziția timp de 30 de secunde sau mai mult, încercând să ții corpul drept.

4. Abdomene

Abdomenele sunt ideale pentru tonifierea mușchilor abdominali. Întinde-te pe spate cu picioarele ridicate, apoi ridică-ți umerii de la podea, încercând să atingi genunchii cu mâinile. Repetă această mișcare pentru 3-4 seturi a câte 15-20 de repetări.

5. Burpees

Burpees sunt un exercițiu complet care lucrează toate grupele musculare. Începe prin a sta în poziția dreaptă, apoi coboară rapid în poziția de flotare, ridică-te din nou în poziția de stand și sari în sus, apoi coboară din nou în poziția de flotare și așa mai departe. Repetă această mișcare pentru 3-4 seturi a câte 10-15 repetări.

Acestea sunt doar câteva exemple de exerciții fizice pe care le poți face acasă fără echipament. Este important să încerci să le efectuezi corect pentru a evita accidentările si pentru a obține cele mai bune rezultate.

Surse: healthline.com, evolveyou.app, self.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân