Este sau nu apa minerală nocivă pentru siluetă? Mihaela Bilic: „Deși are un pH acid, are efect de alcalinizare în organism”

  • Publicat:
Este sau nu apa minerală nocivă pentru siluetă? Mihaela Bilic: „Deși are un pH acid, are efect de alcalinizare în organism”

Făcând o paralelă între consumul de apă plată și cel de apă minerală, Mihaela Bilic a explicat de ce sunt AMBELE sănătoase. Iată ce a spus nutriționista!

Apa carbogazoasă are efect de alcalinizare în organism

“Apă plată sau cu bule? Oricare, apă să fie! Apa este vitală pentru organism, un element miraculos fără de care viața nu ar exista. Pe lângă faptul că toate alimentele (cu excepția uleiului) conțin în proporții variabile apă, e sănătos să o bem și ca atare, mai ales când afară este soare. Apa hidratează și remineralizează, indiferent de marcă sau conținutul de gaz/bule” , a scris Mihaela Bilic intr-o postare pe contul sau de Facebook.

Apoi a detaliat puțin subiectul, explicând care este diferența dintre apa plată și cea carbogazoasă.

“Care e diferența dintre apa plată și cea carbogazoasă? În primul rând conținutul de dioxid de carbon, responsabil de prezența bulelor: minim 2500 mg/litru în apa cu gaz. Apoi cantitatea de bicarbonat (HCO3) care variază de la 303mg/l în apa plată, la 1900 mg/l în apa cu gaz. Carbonatul acid este un sistem tampon ce menține pH-ul în sânge și care influențează și pH-ul apei: 7,8 pentru apa plată și 5,6 pentru apa cu gaz. Atenție, nu trageți concluzii greșite: deși are un pH acid, apa carbogazoasă are efect de alcalinizare în organism.

Mineralele diferă și ele semnificativ între cele 2 variante de apă (plată vs carbogazoasă):

  • calciu 57 vs 310 mg/l
  •  magneziu 32 vs 114 mg/l
  •  sodiu (sare) 2 vs 82 mg/l

Dacă măsurăm cantitatea totală de minerale din apă, vorbim despre reziduul uscat care este de 316 mg/l în apa plată, respectiv 1530 mg/l în apa cu bule”, a continuat nutriționistul.

Apa carbogazoasă NU îngrașă

Este sau nu apa minerală nocivă pentru siluetă? Ce spune Mihaela Bilic: „Are efect de alcalinizare în organism” Citeşte întreaga ştire: Este sau nu apa minerală nocivă pentru siluetă? Mihaela Bilic:

La finalul postării, medicul a ținut să sublinieze faptul că apa minerală nu este deloc nocivă pentru siluetă și nu afectează cu nimic kilogramele.

“Concluzia? Dacă aveți probleme renale/predispoziție la calculi, alegeți apa plată, cu reziduu uscat minim; dacă aveți tensiune crescută, tot apa plată este opțiunea (e săracă în sodiu). În lipsa oricărei patologii, alegeți apa care vă place… important e să beți apă.

Contrar miturilor/zvonurilor, apa carbogazoasă nu îngrașă! Ba mai mult, are proprietăți antiacide, stimulează tranzitul intestinal și golirea gastrică, combate greața și indigestia, constipația și arsurile de stomac. Conținutul crescut de minerale o face ideală pentru consum în caz de transpirație excesivă/sport intens, îi dă un gust intens, iar prezența bulelor creează o efervescență plăcută la degustare. Doar băută în exces provoacă balonare”, a conchis Mihaela Bilic.

Citește și: Apă plată vs apă minerală: care este mai sănătoasă şi hidratează intens

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”