Elon Musk recunoaște că ia ketamină pe bază de reţetă pentru a trata depresia: ”Poate atenua o stare de spirit negativă…”

  • Publicat:
Elon Musk recunoaște că ia ketamină pe bază de reţetă pentru a trata depresia: ”Poate atenua o stare de spirit negativă...”

Elon Musk a recunoscut că ia ketamină, un anestezic puternic, despre care liderul Tesla spune că îl ajută să-și trateze “depresia ocazională”, scrie CNN.

Elon Musk neagă că face abuz de ketamină

Confruntat cu îngrijorările investitorilor, relatate de presa americană, magnatul în vârstă de 52 de ani a confirmat că a luat acest anestezic, care este utilizat în mod normal pentru durere și depresie, dar care a fost deturnat și în scopuri stimulante sau euforice.

Miliardarul a negat că a abuzat de ketamină, spunând că a luat „o mică doză o dată la două săptămâni sau cam așa ceva”, adăugând că aceasta i-a fost prescrisă pentru a „ieși dintr-o stare de spirit negativă”.

„Dacă folosești prea multă ketamină, nu poți să muncești. Am mult de lucru, de obicei am zile de 16 ore de muncă… așa că nu prea am cum să nu fiu alert mental pentru o perioadă lungă de timp”, a mai spus Musk.

Tot el a postat anterior pe X despre utilizarea pe bază de rețetă a ketaminei, un medicament folosit în principal în spitale ca anestezic, dar care este din ce în ce mai explorat ca un potențial tratament pentru depresie, anxietate și alte afecțiuni de sănătate mintală.

Musk a mai fost chestionat dacă ketamina ar putea fi ”o piedică” pentru contractele sale guvernamentale şi statutul lui pe Wall Street. Mogulul a negat, apoi a făcut referire la ceea a spus în trecut pentru a-şi explica consumul de medicamente.

”Din punctul de vedere al Wall Street, ceea ce contează este execuţia. Creezi valoare pentru investitori”, a spus Musk.

Citeşte şi: Elon Musk, cum se menține în formă la 52 de ani. Obiceiul nociv al miliardarului când se trezește

FOTO: Hepta

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân