E oficial: epidemie de gripă în România

Nu trimiteţi copiii la şcoală, grădiniţă, creşă dacă manifestă febră, tuse. Vaccinarea, spălărea pe mâini, evitarea mulţimilor - măsuri de protecţie anti gripă.
E oficial: epidemie de gripă în România
Oficial - epidemie de gripă în România, foto Shutterstock

Peste 7.000 de oameni sunt bolnavi de gripă, iar până acum 18 au decedat din cauza complicaţiilor date de gripă. Ministerul Sănătăţii a declarat oficial epidemie de gripă. Conform informaţiilor oferite de Institutul de Sănătate Publică Bucureşti numărul cazurilor de gripă s-a dublat faţă de săptămâna trecută. De asemenea, oficialii anunţă că numărul cazurilor de gripă dublu faţă de faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

De altfel, în România peste 170.000 de persoane au fost diagnosticate cu infecţii resporatorii.

Ultimele două persoane care au decedat din cauza gripei sunt un copil de un an şi jumătate şi o femeie de 49 de ani. În ambele cazuri, s-a confirmat infectarea cu virus gripal tip A, iar ambii aveau condiţii medicale preexistente şi nu fuseseră vaccinaţi antigripal.

Încă se pot vaccina antigripal persoanele care nu au făcut vaccinul

Persoanele care nu s-au vaccinat antigripal, încă o pot face. Iar conform Ministerului Sănătăţii săptămâna viitoare mai ajung în cabinetele medicilor de familie încă 35.000 de doze de vaccin împotriva gripei, ce se distribuie gratuit. Până pe 2 februarie aproape 1.500.000 de români s-au vaccinat împotriva gripei.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Recomandare video
Dr. Mihaela Posea: alimente permise în diabet