Dureri în piept? Iată cum poţi scăpa de ele!

Un dispozitiv în formă de clepsidră, care previne atacurile de angină pectorală, menţinând circulaţia sangvină la nivelul inimii, a fost pus la punct de cercetătorii americani, informează dailymail.co.uk.Printre simptomele anginei pectorale se numără insuficienţă respiratorie şi dureri în piept, ce apar atunci când îngroşarea arterelor îngreunează circulaţia sângelui şi a oxigenului către inimă.
  • Publicat:
Dureri în piept? Iată cum poţi scăpa de ele!

Un dispozitiv în formă de clepsidră, care previne atacurile de angină pectorală, menţinând circulaţia sangvină la nivelul inimii, a fost pus la punct de cercetătorii americani, informează dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Printre simptomele anginei pectorale se numără insuficienţă respiratorie şi dureri în piept, ce apar atunci când îngroşarea arterelor îngreunează circulaţia sângelui şi a oxigenului către inimă.

Cercetătorii arată că sporirea cantităţii de sânge contribuie la calmarea durerilor provocate de angină.

Durerea este cauzată de faptul că inima trebuie să depună un efort mult mai mare pentru a pompa sângele, atunci când nu dispune de suficient oxigen.

Noul dispozitiv are rolul de a menţine mai mult timp circulaţia sângelui la nivelul inimii.

Dispozitivul are un diametru de trei milimetri, iar secţiunile laterale mai late au lungimea de 13 milimetri.

În mod normal, pacienţii care suferă de angină urmează tratament medicamentos, cum ar fi medicamente betablocante sau blocante ale canalelor de calciu, pentru a preveni atacurile de angină.

Într-un test clinic recent, 14 pacienţi cu angină severă, care nu mai răspundeau la alte forme de tratament, au trecut printr-o intervenţie de implantare a dispozitivului în formă de clepsidră, durerea acestora fiind evaluată ulterior pe o scară de la 1 la 4, cu şase luni înainte şi cu şase luni după transplant.

Conform rezultatelor, publicate în Journal of the American College of Cardiology, între 12 şi 14 voluntari au avut mai puţine dureri, iar scorul mediu al grupului a scăzut între 1,64 şi 3,7 puncte.

„Pentru acest grup restrâns de pacienţi, dispozitivul pare să crească de fapt cantitatea de sânge care circulă spre muşchiul inimii. De aici rezultă că acest dispozitiv ar putea reprezenta o terapie alternativă potenţială pentru persoanele care suferă de afecţiuni coronariene şi angină, a căror evoluţie nu poate fi ţinută sub control”, a declarat Mike Knapton, director asociat al British Heart Foundation.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Muzica te face să tragi tare la sală!
Muzica te face să tragi tare la sală!
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”