Drama unei mame căreia i-a murit fiul la o săptămână după ce medicii l-au trimis acasă cu antibiotic: „Sunt șocată! O ecografie Doppler i-ar fi salvat viața”

  • Publicat:
Drama unei mame căreia i-a murit fiul la o săptămână după ce medicii l-au trimis acasă cu antibiotic:

Un tânăr de 25 de ani din Avrig, județul Sibiu, a murit la o săptămână după ce a ajuns la Urgențe. Medicii au spus că are o infecție la plămâni și l-au trimis acasă cu un tratament cu antibiotic. Mama sa, disperată, vrea să facă un apel acum către Colegiul Medicilor.

Răzvan nu știa să aibă vreo problemă de sănătate

Răzvan Orzea Șerban era un tânăr sănătos, ambițios și cu un viitor strălucit în față. Terminase Facultatea de Inginerie și masterul din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și profesa ca inginer la o cunoscută companie din Sibiu.

Răzvan nu știa să aibă vreo problemă de sănătate, însă într-una din zile de la începutul lunii februarie i-a venit rău după ce a plecat de la birou și a mers la Spitalul Județean de Urgență din Sibiu.

Răzvan a ajuns la urgență, joi, 8 februarie, simțind că are un „nod în gât”. După un control, tânărul de 25 a primit un tratament iar mai apoi a fost lăsat să meargă acasă.

Adriana, mama tânărului inginer, a povestit despre cum a decurs controlul odată ce băiatul a ajuns la spital și cum o ecografie Doppler i-ar fi putut salva viața.

„Băiatului i-a venit rău după ce a plecat de la birou, a reușit să conducă până acasă, iar când a ajuns prietena lui i-a spus că este alb la față. Atunci el i-a zis că îi este rău de numai poate și atunci au hotărât să meargă la Urgență.

La spital i-au făcut investigații. Prima dată i-au făcut o Electrocardiogramă. El le-a spus că simte că are un nod în gât, dar medicii nu s-au gândit că ar putea fi un nod în piept și nu a știut el să se exprime. El mai și voma și a spus că mai avea și dureri de cap. A ajuns la Urgență cu tensiune de 9.4. I-au făcut și un CT cranian.

Când a plecat din urgență a primit o recomandare să meargă la un endocrinolog, iar la o radiografie generală i-au spus că are o infecție pe căile respiratorii și i-au dat un antibiotic și a plecat.

Luni și-a făcut programare să meargă la endocrinolog și i-a spus că nu are nimic. Marți aveau un training de specializare în Ungaria. A plecat cu șeful lui din Sibiu, au mers în Ungaria iar joi s-au întors în România, în data de 15 februarie, la o săptămână de când a ajuns la Urgență.

M-a sunat să îmi spună că se simte bine și că nu mai simte nodul în gât. În aceeași zi s-au oprit în Timișoara și urmau să rămână peste noapte acolo. Au luat cina acolo și în jurul orei 23.00 m-a sunat un coleg de-al băiatului să îmi spună că Răzvan este la Medicină Legală”, povestește Adriana Șerban, mama acum îndurerată.

Diagnostic crunt: anevrism aortic ascendent rupt

Când trupul neînsuflețit al tânărului a fost adus la capela din Avrig, a ajuns și certificatul constatator al decesului prin care părinții au aflat că Răzvan a avut anevrism aortic ascendent rupt, din cauza căruia a făcut infarct.

“Dacă i se făcea ecografie Doppler, ceea ce nu prevede protocolul, atunci se vedea că aorta lui era îngroșată în partea ascendentă și îl opera de urgență la Mureș până nu s-ar fi produs ruptura. Sunt șocată. Mi-aș fi dorit să fi fost chemat un medic cardiolog, dar dacă procedura nu a prevăzut…”, a spus Adriana Șerban.

Mama tânărului vrea facă apel la Colegiul Medicilor

Adriana Șerban nu vrea lase lucrurile așa, astfel va face solicitare la Colegiul Medicilor pentru a fi schimbată procedura. Ea își dorește ca nicio mamă nu mai treacă prin suferința de a-și pierde copilul.

Femeia spune că nu acuză Spitalul Județean Sibiu, deoarece conform protocolului au procedat corect, dar își dorește ca în aceste proceduri să fie integrată și o ecografie Doppler. Femeia ia în considerare să facă o solicitare la Colegiul Medicilor.

“Răzvan a fost asimptomatic. Nu au chemat cardiolog în urgență pentru că Răzvan nu avea simptome cardiace. Aș vrea să prevadă un protocol în care să se facă Ecografie Doppler, să nu mai moară și alții.

La un tânăr care ajunge în Urgență, să i se facă și o astfel de ecografie la inimă sau să fie chemat un cardiolog întotdeauna, chiar dacă un tânăr nu se află în comă sau s-a dus pe picioarele lui la Urgență”, a spus mama tânărului mort.

FOTO: Adriana Șerban

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân
Recomandări:
Urgențe medicale în sezonul cald 🔴CSID LIVE
Urgențe medicale în sezonul cald 🔴CSID LIVE
Bărbații cu voce groasă sunt mai norocoși în dragoste, spun studiile
Bărbații cu voce groasă sunt mai norocoși în dragoste, spun studiile