3000 de pași zilnic reduc riscul de insuficiență cardiacă cu 25%

În prezent, studiile sugerează că doar 3000 de pași pe zi cresc longevitatea, iar mersul accelerat timp de 4-5 minute pe zi poate reduce riscul de cancer.
  • Publicat:
3000 de pași zilnic reduc riscul de insuficiență cardiacă cu 25%
3000 de pași zilnic reduc riscul de insuficiență cardiacă cu 25%

Multe studii sugerează că zilnic ar trebui să facem cel puțin 10.000 de pași. În ghidurile americane din 2018 se recomandau 150 de minute de activitate fizică moderată sau 75 de minute de activitate fizică viguroasă, în fiecare săptămână, pentru a-ți îmbunătăți starea generală de sănătate. În prezent, studiile sugerează că doar 3000 de pași pe zi cresc longevitatea, mersul accelerat timp de 4-5 minute pe zi poate reduce riscul de cancer, iar dacă mergi timp de 2 minute după masă poți stabiliza glicemia.

Alte cercetări sugerează că doar 10 minute de exerciții de intensitate moderată, zilnic, poate preveni declinul cognitiv. Un nou studiu publicat pe 21 februarie 2024 în JAMA Cardiology sugerează că oricât de multă mișcare ai face, poate avea un impact semnificativ pentru sănătate.

Datele studiului privind beneficiile celor 3000 de pași pe zi

Cercetătorii au utilizat datele din studiul „Objective Physical Activity and Cardiovascular Health in Older Women” (OPACH), realizat în perioada martie 2012- aprilie 2014. La studiul OPACH au luat parte 5.951 femei din Statele Unite, cu vârste între 63 și 99 de ani, fără istoric de insuficiență cardiacă. Potrivit Centrului de Prevenție și control al bolilor, insuficiența cardiacă apare atunci când inima nu este suficient de puternică pentru a pompa eficient suficient sânge și oxigen către alte părți ale corpului.

Participantele au purtat un accelerometru care le-a înregistrat toate mișcările, nu doar numărul de pași, timp de șapte zile. La sfârșitul studiului, după ce cercetătorii au ajustat datele în funcție de anumiți factori, precum afecțiuni deja existente, aceștia au descoperit că 3000 de pași pe zi ar fi la fel de practici pentru femeile în vârstă precum cei 10.000 de pași recomandați.

Foto: shutterstock

Surse:

https://jamanetwork.com/journals/jamacardiology/article-abstract/2815080

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân