Donează plasmă, salvează vieți. Împreună învingem COVID-19!

  • Publicat:
Donează plasmă, salvează vieți. Împreună învingem COVID-19!
Dr. Mihaela Bătăneanț: ”Plasma are multiple roluri: -transportă celulele sanguine (globule roșii, albe și trombocite) -transportă substanțele nutritive, hormonii și proteinele asigurând buna desfășurare a tuturor proceselor metabolice -transportă reziduurile rezultate în urma acestor procese metabolice, de la diversele țesuturi  la organele care le vor detoxifia și/sau elimina din organism”

Donează plasmă, salvează vieți. Împreună învingem COVID-19! Acesta este mesajul unei campanii umanitare care vizează donarea de plasmă pentru pacienții diagnosticați cu boala COVID-19.

Plasma ta vindecătoare poate fi darul ideal de Crăciun pentru pacienții internați în secțiile de Terapie Intensivă și aflați în stare gravă din cauza COVID-19. Cu un gest atât de simplu, le poți salva viața celor aflați la grea încercare în aceste momente!

Donează plasmă pentru bolnavii de COVID-19 aflați în stare gravă

Terapia cu plasmă hiperimună poate fi utilă pentru persoanele cu infecție SARS-CoV-2 care nu răspund la alte tratamente și care adesea dezvoltă sindromul de detresă respiratorie acută (SDRA), o afecțiune pulmonară severă.

Rezultatele preliminare ale cercetărilor privind eficacitatea terapiei cu plasmă convalescentă arată că această metodă a avut rezultate promițătoare în cazul multor persoane. Cercetătorii continuă să evalueze rezultatele obținute la persoanele care au primit terapia.

Plasmafereza sau donarea de plasmă convalescentă este o procedură care salvează vieți. Dacă înainte de COVID-19 spuneam cel mai des că sângele înseamnă viață, iată că acest virus ne readuce în discuție o terapie veche de peste 100 de ani, a cărei importanță ne dorim să ajungă în atenția potențialilor salvatori, a declarat medicul Eduard Egri.

Campania beneficiază de o pagină dedicată pe Facebook, al cărei conținut va include opinii ale medicilor implicați în campanie, dar și apeluri ale personalităților recunoscute pentru activismul lor civic la nivel local și național.

Plasma e cadoul ideal de Crăciun și o modalitate de a da mai departe ceva din această șansă personală a dezvoltării unei forme ușoare fiindcă, potrivit studiilor, plasma recoltată de la un singur donator poate salva trei vieți, a spus medicul Laura Ghibu.

Desfăşurată de grupurile de inițiativă civică „Vă ajutăm din Timișoara”, „Vă ajutăm din Sibiu” și „Vă ajutăm din Cluj”, campania își propune să mobilizeze în perioada 24 noiembrie-24 decembrie un număr de 1.000 de donatori de plasmă convalescentă și face apel la solidaritatea pacienților vindecați de COVID-19 care au prezentat forme ușoare și medii ale bolii.

Toate informațiile medicale ale campaniei, dar și statistici actualizate zilnic legate de situația donatorilor din cele trei centre vor fi disponibile pe site-ul dedicat plasmaesteviata.ro.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân