Dispozitivul care vă atenţionează dacă nu sunteţi curaţi pe mâini

De ani de zile, spitalele încearcă să pună la punct un sistem de igienizare eficientă a personalului medical, însă succesul se lasă aşteptat. Recent , însă, doi medici de la Universitatea din Florida au reuşit să inventeze un dispozitiv numit Biovigil care poate aprecia cu o acurateţe de 97% cât de curate sau cât de murdare sunt mâinile doctorilor sau asistentelor care vă îngrijesc.
02.07.2013
Dispozitivul care vă atenţionează dacă nu sunteţi curaţi pe mâini

De ani de zile, spitalele încearcă să pună la punct un sistem de igienizare eficientă a personalului medical, însă succesul se lasă aşteptat.

Recent, însă, doi medici de la Universitatea din Florida au reuşit să inventeze un dispozitiv  numit Biovigil care poate aprecia cu o acurateţe de 97% cât de curate sau cât de murdare sunt mâinile doctorilor sau asistentelor care vă îngrijesc.

Astfel, când mâinile sunt perfect curate, led-ul ataşat capătă culoarea verde, iar când mâinile nu s-au întâlnit cu apa şi săpunul, led-ul se face roşu, plus că dispozitivul va emite trei sunete de avertizare, semn că purtătorul nu a respectat regulile de igienă.

În acest mod, problema transmiterii bolilor infecţioase prin nerespectarea normelor de igienă poate fi dată uitării iar pacienţii vor beneficia de tratament sigur şi eficient, fără ca sănătatea lor să fie pusă în pericol tocmai în spaţiul unde ar trebui să fie cel mai bine protejaţi.

Gadget-urile inovative sunt deja testate în 7 unităţi sanitare iar incidenţa infecţiilor a scăzut cu peste 70%.

Preţul acestui sistem inteligent de avertizare în privinţa igienei va fi inclus în costurile de spitalizare sub forma unui comision de 12 dolari pe lună.

 

Sursa: npr.org

 

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras