Dieta cu cafea | Cum să slăbești cu o ceașcă de cafea suplimentară, în fiecare zi

O cană în plus de cafea neîndulcită în fiecare zi a fost asociată riscului redus de creștere în greutate. Așa a apărut dieta cu cafea.
  • Publicat:
Dieta cu cafea | Cum să slăbești cu o ceașcă de cafea suplimentară, în fiecare zi

O cană în plus de cafea neîndulcită în fiecare zi a fost asociată riscului redus de creștere în greutate pe o perioadă de patru ani, arată un studiu publicat în The Journal of Clinical Nutrition. Astfel, putem vorbi despre dieta cu cafea, datorită rezultatelor obținute.

Acest beneficiu a fost complet anulat în momentul în care participanții au adăugat o linguriță de zahăr în băutura fierbinte. În schimb, laptele, fie el normal sau vegetal, nu avea același efect asupra greutății, se arată în studiu.

Cercetătorii Departamentului de Nutriție de la Harvard T.H. Chan School of Public Health din Boston, Massachusetts au colectat date din alte trei studii: Nurses’ Health Study (1986-2010), Nurses’ Health Study II (1991-2015) și Health Professional Follow-up Study (1991-2014).

Cercetătorii nu au observat schimbări privind consumul de cafea și creșterea în greutate într-o perioadă de patru ani, perioadă în care participanții au completat chestionare privind alimentele și băuturile pe care le-au consumat.

Oamenii de știință au luat în calcul atât băuturile cu cofeină, cât și cele fără cofeină, dar și prepararea lor cu zahăr, fără zahăr sau lapte. Participanții care obișnuiau să adauge o linguriță de zahăr în cafea au crescut în greutate, în timp ce participanții care consumau cafeaua fără zahăr au reușit să slăbească în cei patru ani de studiu.

Asocierea dintre consumul de cafea și zahăr cu schimbările privind greutatea corporală a fost semnificativ prezentă în rândul participanților tineri și a celor supraponderali și obezi.

Mai mult, participanții care obișnuiau să consume cafeaua fără zahăr erau mai predispuși să se concentreze asupra reducerii cantității de zahăr din dietă.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân